Protest la Primăria Capitalei. Zeci de oameni amenință că vor intra în greva foamei

Protest la Primăria Capitalei. Zeci de oameni amenință că vor intra în greva foamei Sursa: captura video Antena 3

Zeci de oameni au venit să protesteze la Primăria Capitalei și spun că așteaptă de mai bine de un an să se mute în locuințele sociale promise de edili. Blocul din Prelungirea Ghencea nu este nici acum gata, la doi ani de la începerea lucrărilor.

UPDATE 1 Nicușor Dan a fost luat la întrebări de protestatari în momentul în care a ieșit din sediul Primăriei Capitalei. Oamenii i-au spus nu au unde să stea și că sunt nevoiți să se tot mute, pentru că nu își permit să plătească chirie.

Ei i-au cerut primarului socoteală și au vrut să afle de ce lucrările la blocul de locuințe sociale nu au fost finalizate. Nicușor Dan nu le-a oferit însă explicațiile dorite. A spus doar atât: Credeți că noi nu vrem să facem blocul ăla?

Ne puteți urmări și pe Google News

Zeci de oamenii protestează la Primăria Capitalei și amenință că vor intra în greva foamei dacă nu vor fi ascultați de Nicușor Dan. Oamenii sunt supărați, deoarece nu au putut să se mute în locuințele sociale promise încă din 2020. Este vorba despre un bloc care se construiește în Prelungirea Ghencea, dar la care lucrările nu au fost finalizate.

Oamenii sunt revoltați

Oamenii au venit cu megafoane și pancarte la Primăria Capitalei. „Mii de case goale. Mii de oameni în stradă. Unde este dreptatea“, sunt doar câteva dintre mesajele oamenilor.

Construcția blocului de locuințe sociale din Prelungirea Ghencea a început în 2020, în timpul mandatului Gabrielei Firea. În 2021, primarul Nicușor Dan anunța că lucrările vor fi finalizate până la sfârșitul anului și că vor fi incluși bani în buget pentru acest lucru.

„Am discutat cu reprezentanţii organizaţiilor non-guvernamentale, care au solicitat ca lucrările la blocurile de locuinţe sociale din Prelungirea Ghencea să continue. Le-am confirmat faptul că este deja agreat împreună cu consilierii USR PLUS, PNL şi PMP că vor fi alocaţi bani pentru aceste locuinţe. Vom include în actualul buget banii necesari pentru finalizarea primului bloc de locuinţe sociale din Prelungirea Ghencea”, a scris atunci, pe Facebook, Nicușor Dan.

Sursa: facebook Compania Municipală Imobiliară

Blocul nu a fost finalizat

Lucrările nu au fost însă finalizate nici până astăzi. În luna iunie, acest proiect a generat dispute aprinse într-o ședință a Consiliului General al Capitalei. Atunci beneficiarii acestor locuințe au venit să le ceară socoteală edililor. Viceprimarul Horia Tomescu le-a spus oamenilor că au fost „păcăliţi” de fosta administrație, în timp ce fostul viceprimar Aurelian Bădulescu a dat vina pe edilii în funcție.

S-au cerut din nou fonduri pentru terminarea lucrărilor. „Vreau să vă amintesc cât de necesar este să alocaţi buget şi pentru blocul de locuinţe sociale care trebuie finalizat în Prelungirea Ghencea. Oamenii aşteaptă de doi ani de zile, am vrea să ţineţi cont, pentru rectificarea bugetului, de nevoia de a aloca bani pentru finalizarea construcţiei blocului, de preferat cât mai curând”, le-a spus consilierilor Teodora Săvoiu, reprezentanta unei organizaţii care luptă pentru drepturile celor care au nevoie de sprijinul statului pentru a avea o locuinţă, potrivit news.ro.