Evenimentul Zilei > Social > Sprijin financiar între 1.250 – 1.750 de lei pentru românii ce vor sta în locuinţele sociale din Prelungirea Ghencea
Sprijin financiar între 1.250 – 1.750 de lei pentru românii ce vor sta în locuinţele sociale din Prelungirea Ghencea

Sprijin financiar între 1.250 – 1.750 de lei pentru românii ce vor sta în locuinţele sociale din Prelungirea Ghencea

Familiile ce vor sta în locuinţe sociale în blocul din B-dul Prelungirea Ghencea nr. 322-326 vor beneficia de un sprijin financiar cu valori cuprinse între 1.250 - 1.750 de lei. Proiectul urmează să fie dezbătut de autorități.

Familiile cărora li s-au repartizat locuinţe sociale în blocul din B-dul Prelungirea Ghencea nr. 322-326, nefinalizat deocamdată, ar putea beneficia de un sprijin financiar cu valori cuprinse între 1.250 – 1.750 de lei.

Un proiect de hotărâre în acest sens, iniţiat de grupul USR, urmează să fie dezbătut în şedinţa de miercuri a Consiliului General al Capitalei. Este vorba despre proiectul pilot „Sprijin pentru locuinţă”, iar cuantumul ajutorului financiar acordat ar urma să fie de 1.250 lei/lună pentru o unitate locativă cu o cameră, 1.500 de lei/lună pentru o unitate locativă cu două camere şi 1.750 de lei/lună pentru o unitate locativă cu trei camere.

Sprijin financiar

Proiectul-pilot va fi implementat de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, pe o durată de 6 luni. Solicitanţii vor trebui să depună documente de identitate şi de stare civilă, dovada repartiţiei unei locuinţe sociale în blocul din B-dul Prelungirea Ghencea nr. 322-326, contractul de închiriere a unei locuinţe situate pe raza municipiului Bucureşti (unitate locativă similară cu cea pentru care au primit repartiţie), extras de cont pe numele solicitantului.

Fațada unui bloc
Sursa: Pixabay

Potrivit referatului de aprobare, în anul 2020 au fost emise 114 note de atribuire a unor locuinţe sociale care se află şi în prezent în curs de edificare. Totodată, nu s-au putut identifica alte locuinţe aflate în fondul locativ al municipiului Bucureşti care să fie atribuite celor 114 familii. Sumele oferite sunt dedicate exclusiv plăţii chiriei pentru o locuinţă similară, în municipiul Bucureşti, potrivit agerpess.

Nou cartier în București

Un nou cartier urmează să se construiască în vestul municipiului București de către dezvoltatorul Impact Contractor & Developer. Proiectul prevede un teren de 26 de hectare din Prelungirea Ghencea unde se vor construi peste 5.500 de locuințe. Noul cartier se va construi începând cu anul 2022 și va fi finalizat, potrivit informațiilor oferite de dezvoltatorul amintit, în anul 2031.

Dezvoltatorul Impact Developer & Contractor SA dezvoltă proiecte în marile orașe ale României, printre care și Iași, Constanța, Brașov și Cluj-Napoca.