Evenimentul ZileiActualitateProtest al unioniştilor la Neptun. Tinerii strigă „București și Chișinău, 2 inimi românești” | VIDEO

Protest al unioniştilor la Neptun. Tinerii strigă „București și Chișinău, 2 inimi românești” | VIDEO

Protest al unioniştilor la Neptun. Tinerii strigă „București și Chișinău, 2 inimi românești” | VIDEO
Un grup de tineri au sosit astăzi în stațiunea Neptun şi cer unirea Republicii Moldova cu România.

Unioniştii au mai multe sloganuri, printre care şi  “Basarabia e România!” , “Vrem Unirea!”, “DNA, treci Prutul!”,  „Politică externă comună”, „București și Chișinău, 2 inimi românești”.

Aceștia au ajuns pe litoral înaintea ședinței comune cu reprezentanți ai Guvernului României și ai Republicii Moldova.

Ședința comună va începe la ora 12.00. La aceasta va participa și premierul Victor Ponta.

La protest sunt în jur de 30-40 de jandarmi.

Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, în cadrul Forbes – CEE FORUM, Ion Sturza,  susţine că unioniştii declaraţi rămân o minoritate în Republica Moldova şi din cauza haosului de acolo, oamenii consideră o soluţie revenirea la patria istorică. 

"Cu cât mai mult haos e în Moldova, cu atât tot mai mulţi oameni consideră că o revenire în patria istorică este o soluţie. Totuşi, unioniştii declaraţi rămân o minoritate în Republica Moldova. Eu le recomand autorităţilor de pe ambele părţi ale Prutului o uniune vamală, o uniune financiară. Infrastructura de poduri, drumuri, cale ferată ar uni şi ar face imposibil de a dezlipi economic inclusiv sectorul financiar din Republica Moldova, deşi moldovenii aşteaptă lucruri mult mai exotice. De exemplu, când va trece DNA Prutul şi altele", a spus Sturza.

Fostul premier a criticat clasa politică din Republica Moldova, pe care o consideră "compromisă".

"Cei pe care i-am considerat pro-europeni naţionali au decimat economia ţării prin corupţie, furturi, au distrus sistemul bancar. Aici amintim faimosul miliard care a dispărut în câteva luni, înainte de alegeri, din sistemul bancar. Vă daţi seama "cât e de bogat sistemul bancar", care a supravieţuit când s-a devalizat sistemul bancar cu un miliard. Clasa politică e compromisă, proteste în masă", a precizat fostul premier al Republicii Moldova.

 


Accesează: