Evenimentul Zilei > Actualitate > Proiectul PNL-PMP în impas. Diaconescu: „Nu se face nicio fuziune, cu nimeni”
Proiectul PNL-PMP în impas. Diaconescu: „Nu se face nicio fuziune, cu nimeni”

Proiectul PNL-PMP în impas. Diaconescu: „Nu se face nicio fuziune, cu nimeni”

Consiliul Național al PMP stabilea pe 13 noiembrie continuarea discuțiilor cu PNL privind un proiect politic comun, desemnând chiar și o echipă de negocieri. Vineri însă, Cristian Diaconescu, liderul PMP a declarat că nu se va face nicio fuziune cu liberalii şi că nu există niciun semnal sau proiect politic cu vreun partid, cu toate că a existat un dialog cu preşedinţii tuturor partidelor.

S-a vehiculat, chiar după congresul PNL, ideea unei fuziuni prin absorbțiea.  Întrebat despre fuziunea PMP cu PNL, Cristian Diaconescu a declarat fără echivoc că „nu există acest subiect”.

Ultimul dialog cu PNL a avut loc în luna noiembrie

„Discuţii cu partide de dreapta mi se pare absolut natural să avem, în situaţia dată, dar între aceste discuţii şi fuziune nu există niciun fel de legătură. Nu se face nicio fuziune, cu nimeni.

A fost luată o decizie la Sinaia, în legătură cu, într-adevăr, un dialog structurat. Partidul Naţional Liberal nu a mai transmis absolut niciun fel de semnal, deci am considerat că nu mai sunt interesaţi de acest dialog structurat”, a afirmat liderul PMP, consemnează news.ro.

Diaconescu a mai spus că ultima oară a vorbit cu preşedintele Partidului Naţional Liberal, Florin Cîţu în luna noiembrie.

PMP s-a arătat însă deschis la dialog.

Cât despre eventualele discuţii cu șeful PSD, Marcel Ciolacu, liderul PMP a spus că are dialog cu absolut toţi preşedinţii partidelor. „Au fost cu toţii disponibili pentru un dialog. Deocamdată nu există absolut niciun fel de semnal sau de proiect politic, cu vreun partid politic. Dar de dialogat am dialogat cu toată lumea”.

Cei din PMP „doresc să rămână politic independenţi şi să îşi continue activitatea”

Privitor la atmosfera din partid, în privinţa unor posibile colaborări cu alte partide, Cristian Diaconescu a afirmat că, din ceea ce i-au transmis oamenii din partid, nu neapărat liderii, a fost că „doresc să rămână politic independenţi şi să îşi continue activitatea”.

„Eu asta am înţeles de la membrii de partid. Ce spun unii sau alţii care se cred lideri, asta este o…apă pe sub pod”, a ţinut să precizeze Diaconescu.

El a mai declarat că, din punctul său de vedere, dacă o colaborare coincide cu statutul şi principiile aprobate la Congresul PMP, privind România Respectată, atunci evident că, fiind vorba de parteneri, vor avea un dialog.

„Repet, deocamdată nu există niciun fel de proiect politic, nici măcar incipient, din acest punct de vedere”, a conchis Diaconescu.