Evenimentul Zilei > Vremea > Progonza meteo, 12 august. Vremea se va încălzi ușor în cea mai mare parte a țării
Progonza meteo, 12 august. Vremea se va încălzi ușor în cea mai mare parte a țării

Progonza meteo, 12 august. Vremea se va încălzi ușor în cea mai mare parte a țării

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru vineri, 12 august. Vremea se va încălzi ușor în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, iar temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 33 de grade.

Potrivit ANM, pentru vineri, 12 august, meteorologii au anunțat temperaturi în creștere ușoară. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, averse și doar trecător descărcări electrice, local în zona de munte și în nord-estul teritoriului, pe arii restrânse în sud-est și sud-vest și izolat în rest.

Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în regiunile estice. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 33 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 și 21 de grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral.

Cum va fi vremea în Capitală

În București, vremea va fi frumoasă, iar temperaturile vor fi într-o ușoară creștere. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în a doua parte a nopţii, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 32 de grade, iar cea minimă va fi de 17…19 grade.

Cum va fi vremea la munte

Vineri, 12 august, în zona montană, vremea se va încălzi ușor. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, local averse și doar trecător descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe creste.

Cum va fi vremea la mare

Pe litoralul românesc vremea va fi caldă, iar disconfortul termic va fi ridicat la orele amiezii. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare ziua când vor fi condiţii pentru averse și descărcări electrice.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare în prima parte a intervalului. Temperaturile maxime se vor situa între 28 și 31 de grade, iar cele minime între 18 și 21 de grade. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 24 și 26 de grade.

Vremea în principalele orașe din țară

Iată ce temperaturi se vor înregistra în cele mai mari orașe din România:

Brașov: 26 de grade Celsius;

Iași: 26 de grade Celsius;

Cluj-Napoca:  28 de grade Celsius;

Constanța: 29 de grade Celsius;

Bacău: 27 de grade Celsius;

Timișoara: 31 de grade Celsius;

Oradea: 30 de grade Celsius;

Sibiu: 27 de grade Celsius;

Giurgiu: 32 de grade Celsius;

Galați: 31 de grade Celsius;

Arad: 31 de grade Celsius;

Piatra Neamț: 24 de grade Celsius;

Ploiești: 31 de grade Celsius;

Pitești: 29 de grade Celsius;

Buzău: 27 de grade Celsius;

Brăila: 32 de grade Celsius;

Craiova: 30 de grade Celsius.