Temperaturi anormale pentru această perioadă. Zonele din România în care va ploua

Temperaturi anormale pentru această perioadă. Zonele din România în care va ploua Nori. Sursa foto: Arhiva EVZ

Prognoza meteo actualizată. Agenția Națională de Meteorologie (ANM) anunță o vreme  mai caldă decât normalul perioadei. Vor fi și ploi abundente cam în toată țara.

Prognoza meteo actualizată. Agenția Națională de Meteorologie (ANM) anunță o vreme frumoasă cu temperaturi mult mai ridicate față de normalul perioadei. Florinela Georgescu, director ANM, a venit cu noi date în ceea ce provește vremea pentru următoarele zile.

Prognoza meteo. Vreme frumoasă și caldă în aproape toată țara

Prognoza meteo. Vremea se încălzeşte în următoarea perioadă, după aceste zile cu temperaturi mai mici decât ne obişnuisem, apoi apar alte schimbări. Florinela Georgescu, director în ANM, a prezentat prognoza meteo actualizată.

„Vom intra foarte repede într-un proces de încălzire a vremii. De mâine, temperaturi tot mai ridicate, iar de poimâine până spre jumătatea săptămânii viitoare, maximele se vor situa în general între 10 și 18 grade, deci trecem spre temperaturi mai ridicate decât normalul perioadei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Precipitațiile vor fi destul de puține, ploi în general slabe cantitativ mâine și poimâine, mai ales în partea de vest a țării și în zonele montane. Apoi, pe parcursul săptămânii viitoare sunt de așteptat, cam în toată țara, perioade cu ploi ceva mai abundente”, a explicat meteorologiul.

Fulger, Furtună, NoriPrognoza meteo. Sursa foto: Pixabay.

Ploi în toată țara. Când scăpăm de nopțile reci

Prognoza meteo. Florinela Georgescu, director în ANM, a anunțat, de asemenea, că vom scăpa de noțile și diminețile răcoroase.

„Nu este un lucru neapărat rău, pentru că nu a mai plouat cam de mult, iar din punct de vedere al temperaturilor minime, pentru că a fost mai rece nopțile trecute, și acestea vor fi în creștere.

Posibil încă de la noapte, temperaturi în jurul a 0 grade Celsius în Moldova, în partea de est a Transilvaniei, apoi nopțile viitoare vor aduce minime în creștere și pozitive în toate regiunile țării”, a spus Florinela Georgescu, director în ANM, vineri, potrivit antena3.ro.

Prognoza meteo pentru weekend. Revine aerul cald și temperaturile plăcute. Sâmbătă vor fi maxime de 11 – 13, 14 grade în mare parte din țară. Doar Moldova și în Dobrogea vor fi  7 – 9 grade. Duminică se vor atinge valori de temperatură cuprinse, la nivelul întregii țări, între 13 – 15, 16 grade, anunță ANM.