Când vin temperaturile de primăvară. Prognoza meteo actualizată

Când vin temperaturile de primăvară. Prognoza meteo actualizată Vremea pe 8 iunie . Sursa Foto: Arhiva EVZ

Prognoza meteo. Agenția Națională de Meteorologie (ANM) a emis o nouă prognoză pentru următoarele zile. Meteorologii au anunțat când vom scăpa de nopțile cu îngheț, brumă, ploi și ninsori.

Prognoza meteo. Agenția Națională de Meteorologie (ANM) a emis o nouă prognoză pentru următoarele zile. Începând de vineri seara, 8 martie, norii se vor rări, iar în multe zone din țară cerul va deveni mai mult senin. În noaptea dintre vineri și sâmbătă, se va semnala brumă și îngheț pe spații extinse din țară. Meteorologii au și vești bune: se opresc ninsorile, iar temperaturile vor urca până la 21 de grade Celsius.

Prognoza meteo. Când vom scăpa de vremea rea

În zonele de vale din Moldova și, local, Transilvania, minimele vor fi cuprinse între -2 și -5°C. Valori și mai scăzute se vor înregistra în depresiunile intramontane din estul Transilvaniei și în Bucovina, iar la munte vor fi zone cu ger.

Bambus Ceresc, Nandina, Berry, OtrăvitorPrognoza meteo. Sursa foto: Pixabay

Ne puteți urmări și pe Google News

Vremea va începe să se încălzească de duminică, 10 martie, dar dimineața va fi încă rece în jumătatea estică a țării. Datorită inversiunilor de temperatură, temperatura va coborî sub 0°C în zonele joase din Moldova, Transilvania și estul Munteniei, iar local și în Dobrogea.

Episodul de vreme rece a adus peisaj de iarnă în mai multe zone din țară. Însă se va încheia la fel de brusc cum a început. Meteorologii anunță că în zilele următoare vremea se încălzește treptat, iar termometrele vor indica chiar și 21 de grade Celsius.

Cum va fi vremea în următoarele zile

Potrivit ANM, prima lună de primăvară este în general caracterizată de o vreme deosebit de schimbătoare. Cu zile reci și umede alternând cu cele calde și însorite. La fel se va întâmpla și în zilele următoare.

De mâine, vremea se ameliorează semnificativ. Ploile vor fi pe surafețe mici, mâine, în partea de S-V, sâmbătă foarte puțin izolate în zonele montane și submontane iar duminică sunt așteptate ploi trecătoare și izolate în partea de N-V și centru.

Din perspectiva precipitațiilor sub formă de ninsoare, doar mâine, trecător, în zona Carpaților Meridionali și în zona Carpaților Orientali va ma ninge slab cantitativ. Sub aspect termic, vremea se încălzește de la o zi la alta. Cu alte cuvinte, vremea intră într-un proces de încălzire.

Bulevard, Copaci, Cale, Raze De SoarePrognoza meteo. Sursa foto: Pixabay

Prognoza meteo. Vremea se va încălzi treptat

Prognoza meteo actualizată. După câteva săptămâni cu vreme călduroasă, răcirea din zilele acestea ne aduce un scurt interval cu vreme normală pentru luna martie, inclusiv din punct de vedere termic.

Vineri așteptăm valori de temperatură asemănătoare cu cele înregistrate astăzi. La orele amiezii vom fi temperaturi maxime cuprinse între 4 și 11 grade Celsius, cu 8-9 grade în Capitală.

Prognoza meteo pentru sâmbătă. Temperaturile maxime pornesc de la 7 grade și se opresc la 15 grade, iar duminică vom înregistra, la orele amiezii, temperaturi cuprinse între 11 și 18 grade. Luni va fi cea mai caldă zi, maximele se vor încadra între 11 și 19 grade, în general. Asta înseamnă că așteptăm și valori de 20 și 21 de grade în partea de sud a teritoriului, informează Oana Catrina, meteorolog ANM.