Prognoza meteo în luna martie. ANM anunță temperaturi neobișnuite

Prognoza meteo în luna martie. ANM anunță temperaturi neobișnuite Sursa foto: dreamstime.com

Prognoza meteo pentru luna martie, furnizată de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), indică temperaturi neobișnuit de ridicate pentru această perioadă. Aceste condiții meteorologice sunt anticipate să fie mai calde decât media obișnuită pentru luna martie.

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au furnizat marți prognoza pentru următoarele 4 săptămâni. Conform acestora, se așteaptă ca luna martie să fie mai caldă decât de obicei.

Temperaturi peste cele obişnuite în această perioadă

Meteorologii au anunţat cum va fi evoluția vremii în următoarele patru săptămâni. ANM anunţă o creștere a temperaturilor, mai ales în prima săptămână de prognoză.

Prognoza meteo în luna martie. 26 februarie - 4 martie

Temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod obișnuit pentru această perioadă, pe tot teritoriul României, însă cu o creștere termică mai pronunțată în regiunile vestice. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi mai mici decât media în întreaga țară.

Ne puteți urmări și pe Google News

4 - 11 martie

Temperaturile medii vor înregistra valori peste normele obișnuite pentru acest moment al anului, în toate zonele, cu o creștere mai accentuată în regiunile nord-vestice. Previziunile indică un deficit de precipitații în majoritatea teritoriului, cu accent pe nordul Carpaților Orientali.

Vremea

Temperaturi primăvăratic. Sursa foto: Arhiva EVZ

11 - 18 martie

Temperatura medie a aerului se va situa peste nivelurile obișnuite pentru acest interval, în toate zonele. Cantitatea de precipitații se va apropia de media obișnuită pentru această perioadă, pe întreg teritoriul țării.

Prognoza meteo în luna martie.18 - 25 martie

Valorile medii ale temperaturilor vor fi mai ridicate decât în mod obișnuit pentru această perioadă, în toată România. Cu excepția zonelor sud-estice, unde cantitatea de precipitații se va apropia de media normală, în restul țării se poate observa o tendință ușor excedentară în privința precipitațiilor.

Nu va lipsi ceaţa

ANM precizează că, în săptămânile următoare, se vor înregistra diferențe de temperatură semnificative între regiuni, cu regiunile nordice fiind afectate mai puțin de scăderile termice comparativ cu cele sudice și vestice. Nu sunt probleme din punct de vedere meteorologic, doar că ar putea să apară ceața pe timpul nopților și dimineților.

Prin regiunile extracarpatice apare ceața, acest fenomen meteorologic care reduce vizibilitatea mai ales pe timpul nopților și dimineților. Iar precipitații ar putea să apară după ziua de joi, mai ales prin partea vestică, sud-vestică, posibil și prin sud.

Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, se arată şi în prognoza meteo, potrivit ANM.