Când revin ploile, lapovița şi ninsorile. Prognoza meteo actualizată

Când revin ploile, lapovița şi ninsorile. Prognoza meteo actualizată Meteo. Sursa foto: Pixabay

Prognoza meteo actualizată. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunţat lapoviţă şi ninsori, viscol şi ploi în luna martie. 

Prognoza meteo actualizată. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că luna februarie se încheie cu temperaturi neobișnuit de ridicate. Dar în luna martie vom avea surprize mari, revin lapoviţa şi ninsorile.

Prognoza meteo. După temperaturile de primăvară vine iarna

Weekendul neobișnuit de cald pentru finalul lunii februarie cu temperaturi de 22 de grade Celsius, va fi urmat de un început de primăvară cu ninsori și viscol.

„Luna februarie este momentan în topul celor mai calde luni de când se fac observații meteorologice. Ar putea să o depășească pe luna februarie 2016, când abaterea termică față de media multianuală a fost de 5,7 grade.Acum suntem cu o diferență de temperatură de 6,4 grade față de ce ar fi normal şi datele pentru următoarea săptămână indică o vreme în continuare mult mai caldă față de normal”, a spus meteorologul Mihai Huștiu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Şofran, Martie, Revenirea Iernii, SezonPrognoza meteo actualizată. Sursa foto. Pixabay

Ploi și lapoviță în Oltenia, Muntenia, prin Transilvania

În prognoza meteo actualizată, meteorologii nunţă ploi, ninsori şi lapoviţă în mai multe zone ale ţării. Mai exact, sunt așteptate ploi locale prin Oltenia, Muntenia, prin Transilvania, izolat prin celelalte regiuni, dar slabe cantitativ.

Pe crestele munților să avem trecător și lapoviță.  Luna februarie se va încheia cu o vreme în continuare caldă, chiar dacă pe regiuni extracarpatice vor fi temperaturi ușor mai coborâte prin vest, nord-vest.

Natură, Plantă, Floare, Frunze, CrocuriPrognoza meteo actualizată. Sursa foto. Pixabay

Nu va lipsi ceaţa şi precipitaţiile abundente

ANM precizează că, în săptămânile următoare, se vor înregistra diferențe de temperatură semnificative între regiuni, cu regiunile nordice fiind afectate mai puțin de scăderile termice comparativ cu cele sudice și vestice. Nu sunt probleme din punct de vedere meteorologic, doar că ar putea să apară ceața pe timpul nopților și dimineților.

Prin regiunile extracarpatice apare ceața, acest fenomen meteorologic care reduce vizibilitatea mai ales pe timpul nopților și dimineților. Iar precipitații ar putea să apară după ziua de joi, mai ales prin partea vestică, sud-vestică, posibil și prin sud.

Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, se arată şi în prognoza meteo, potrivit ANM.