Evenimentul Zilei > EVZ Special > Prognoza meteo, 25 aprilie. Vremea ne obligă, din nou, să scoatem hainele de iarnă
Prognoza meteo, 25 aprilie. Vremea ne obligă, din nou, să scoatem hainele de iarnă

Prognoza meteo, 25 aprilie. Vremea ne obligă, din nou, să scoatem hainele de iarnă

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru sâmbătă, 24 aprilie.

Conform meteorologilor de la ANM, vremea va fi răcoroasă, mai ales în jumătatea de nord a țării. Cerul va fi temporar noros ziua, iar noaptea variabil.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în prima parte a intervalului în zona înaltã de munte şi în nordul Moldovei.

Temperaturile maxime se vor încadra între 10 şi 18 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 şi 8 grade, cu cele mai scãzute valori în depresiunile Carpaţilor Orientali, unde va fi brumã.

În București, sâmbătă, 24 aprilie 2021, cerul va fi parțial înnorat, șansele de precipitații fiind reduse, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra în jurul valorii de 16 grade Celsius, iar minima se va situa între 4 și 6 grade Celsius.

Cum va fi vremea la munte

La munte se vor semnala precipitații slabe mixte, izolat, în nordul Carpaților Orientali. În rest, cerul va fi temporar noros ziua și variabil noaptea. Vântul va sufla slab, cu intensificări în zonele înalte.

Meteorologii de la ANM au emis și prognoza meteo pentru următoarea lună. Potrivit acestora, în următoarele  săptămâni, în anumite zone ale țării, temperaturile vor fi mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă a anului, iar vremea se va menține rece.

Prognoza meteo în săptămâna 26.04.2021 – 03.05.2021

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, în jumătatea nordică a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în sud-vest, vest, nord-vest și local în centru, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Prognoza meteo în săptămâna 03.05.2021 – 10.05.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, în extremitatea de nord a țării, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice, nord-vestice și local în cele centrale, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Prognoza meteo în săptămâna 10.05.2021 – 17.05.2021

Temperaturile medii ale aerului se vor situa în general în jurul celor normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel specific acestui interval, dar cu posibilitatea unui ușor excedent în regiunile sud-vestice.

Prognoza meteo în săptămâna 17.05.2021 – 24.05.2021

Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, dar posibil local ușor mai coborâte.