Evenimentul Zilei > Vremea > Prognoza meteo, 22 aprilie. Vremea își face de cap. Meteorologii anunță ce ne așteaptă în următoarele ore
Prognoza meteo, 22 aprilie. Vremea își face de cap. Meteorologii anunță ce ne așteaptă în următoarele ore

Prognoza meteo, 22 aprilie. Vremea își face de cap. Meteorologii anunță ce ne așteaptă în următoarele ore

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anuțat că vremea continuă să se încălzească atât în România, cât și în restul continentului. Meteorologii spun că cerul va fi însorit în numeroase zone, iar temperaturile vor ajunge în sudul țării chiar și la 22 de grade Celsius.

Joi, 22 aprilie, se mai încălzește și putem spune că temperaturile încep să se apropie de normalul perioadei. În nord-vest va ploua, iar în restul teritoriului cerul o să fie variabil.

Se va înnora accentuat după-amiaza și seara, când local apar averse însoțite de tunete și fulgere. Izolat, vor fi condiții de grindină. La munte, vântul va avea intensificări și vor fi precipitații mixte. Maximele zilei vor fi între 12 și 19 grade Celsius.

În Capitală vremea se încălzește

La București, joi continuă să se încălzească. Norii vor fi prezenți și este posibil să avem parte din nou de averse și descărcări electrice, dar termometrele vor arăta o maximă de 21 de grade Celsius. Vineri, 23 aprilie, vor fi condiții de ploi slabe, dar vremea va continua să rămâă caldă. Temepratura maximă va urca în jur de 19 grade Celsius, iar minima va fi de 6 grade Celsius.

La munte mai cresc temperaturile. Cerul va avea înnnorări accentuate, iar în a doua parte a zile și seara, de-a lungul intervalului, vor fi averse de ploaie cu tunete și fulgere. În Carpații Meridionali și Occidentali și la altitudini înalte vor fi precipitații mixte, iar izolat condiții de ceață.

Vremea la sfârșitul săptămânii

La nivelul țării, sfârșitul de săptămână începe cu temperaturi maxime cuprinse între 12 și 14 grade Celsius prin Moldova, Transilvania, Maramureș, Banat, Crișana. În restul țării, acestea urcă spre 15-17 grade Celsius. Precipitații slabe se vor înregistra prin Maramureș și nordul și sudul Moldovei. Duminică, maximele ajung la valori cuprinse între 15 și 17 grade Celsius, cu 10-11 grade prin zonele montane. Se anunță ploi, izolat, doar prin zona Dobrogei.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.