Evenimentul Zilei > Vremea > Vremea se schimbă. Prognoza meteo ne surprinde și astăzi
Vremea se schimbă. Prognoza meteo ne surprinde și astăzi

Vremea se schimbă. Prognoza meteo ne surprinde și astăzi

Meteorologii de la ANM au emis prognoza meteo pentru marți, 16 martie. Aceștia anunță că temperaturile vor atinge valori destul de mici, vremea fiind extrem de rece.

Prognoza meteo 16 martie. Marți, în România, potrivit prognozei emise de meteorologi, vremea va fi destul de răcoroasă, temperaturile atingând valorii scăzute în comparație cu zilele precedente.

Se vor înregistra ploi, local mai însemnate cantitativ în centrul, sudul şi estul țării. Precipitațiile vor predomina în sud şi, pe alocuri, în vest, iar în nord, centru şi nord-est, treptat, vor fi mai ales ninsori.

Izolat, vor fi condiții de polei. În zona montană va ninge și se va depune un strat de zăpadă local consistent.

Temperaturile maxime vor atinge valori cuprinse între 1 şi 10 grade, iar cele minime se vor situa, în general, între -2 şi 3 grade.

Vântul va bate slab și moderat, temporar cu intensificări în majoritatea regiunilor, dar mai ales la munte, cu viteze în general de 50…70 km/h, iar la peste 1500 m altitudine, cu precădere în masivele sudice, vor fi rafale de peste 80 km/h şi ninsoarea va fi viscolită.

Începând de luni, 15 martie, ora 14:00, miercuri, până miercuri 17 martie, ora 20:00 este în vigoare un cod galben de ninsori și strat consistent de zăpadă la munte și în Transilvania, viscol la altitudini de peste 1500 m, ploi și ninsori abundente în Moldova, local ploi însemnate cantitativ în Oltenia, Muntenia și Dobrogea.

În zona montană, vremea va fi rece. La peste 1500 m, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…75 km/h, în special în Carpații Meridionali, rafalele vor depăși 80…90 km/h, viscolind ninsoarea.

Prognoza meteo 16 martie

De asemenea, meteorologii transmit că există risc însemnat de avalanșe prezent în Carpații Meridionali și în nordul celor Orientali.

În București va ploua pe parcursul întregii zile, iar cantitățile de precipitații vor putea depăși 15 l/mp. Vântul va avea intensificări trecătoare (rafale de 45…55 km/h), iar temperatura maximă va fi de 7…8 grade, în timp ce minima, în jur de 2…3 grade.

La munte, vremea va fi rece, iar ca aspect se va menține închisa. Va ninge în toata zona montana, local însemnat cantitativ (peste 25…30 l/mp), şi va continua să se depună strat de zăpadă consistent. La peste 1500 m, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…75 km/h, în special în Carpații Meridionali, rafalele vor depăși 80…90 km/h, viscolind ninsoarea.

În plus, specialiștii avertizează asupra riscului însemnat de avalanșe prezent în Carpații Meridionali și în nordul celor Orientali.