Evenimentul Zilei > Vremea > Fenomene naturale nedorite, în lanț. Ce vești ne aduce prognoza meteo
Fenomene naturale nedorite, în lanț. Ce vești ne aduce prognoza meteo

Fenomene naturale nedorite, în lanț. Ce vești ne aduce prognoza meteo

Vremea 13 martie 2021. Meteorologii vin cu veşti proaste: ploi, lapoviţe şi ninsori. ANM a emis prognoza meteo pe regiuni, municipiul București și la munte.

Vremea 13 martie 2021. Meteorologii vin cu veşti proaste: ploi, lapoviţe şi ninsori. ANM a emis prognoza meteo pentru ziua de sâmbătă, 13 martie.

Potrivit ANM, vemea rămâne rămâne rece, cu un cer mai mult noros, iar temporar se vor semnala precipitații, vânt şi temperaturi scăzute.

Vremea 13 martie 2021. Meteorologii vin cu veşti proaste: ploi, lapoviţe şi ninsori. Zonele cele mai afectate

Potrivit ANM, în noaptea de vineri spre sâmbătă înnorările se vor accentua treptat. Şi se vor semnala precipitații, pe arii relativ extinse în regiunile intracarpatice și la munte. Local în cele sud-vestice și doar pe suprafețe mici în restul zonelor.

Precipitațiile vor fi sub formă de ploaie, la munte ninsori, iar cu o probabilitate mare, din a doua parte a nopții și estul Transilvaniei, unde ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare.

Pe suprafețe mici, în sud-vest se vor acumula cantități de precipitații de 10…15 l/mp. Pe alocuri se va depune polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări spre sfârșitul intervalului în masivele sudice, cu precădere în zona înaltă. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -4 și 5 grade.

Vremea 13 martie 2021: În ţară

Pe parcursul zilei, cerul va fi mai mult noros și temporar se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării. Acestea vor fi sub formă de ploaie, exceptând estul Transilvaniei, unde vor predomina ninsorile. Dar şi în Moldova, unde se vor semnala și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

La munte va ninge. Începând cu orele serii cerul se va degaja treptat, iar cu o probabilitate mai mare spre sfârșitul intervalului local în sud și est și pe suprafețe mici în restul țării va fi ceață, posibil asociată trecător cu fulguială, burniță sau ploaie slabă. Pe alocuri se va depune polei.

Temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 13 grade, cu cele mai mari valori în extremitatea vestică și de sud-vest a țării, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -6 și 4 grade.

Vremea 13 martie 2021: București

În Capitală, cerul va fi noros îndeosebi în prima parte a zilei, când trecător va ploua slab și vor fi condiții de polei, cu precădere în orele dimineții, apoi se va degaja treptat.

Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar cea minimă va fi de -4…-3 grade. Spre sfârșitul intervalului se va forma ceață.

Vremea 13 martie 2021: La munte

Cerul va avea înnorări pe parcursul zilei când local se vor semnala precipitații, cu precădere sub formă de ninsoare, însă noaptea va deveni variabil, iar probabilitatea apariției acestora va fi redusă. Izolat vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab si moderat, cu unele intensificări în masivele sudice, în special în zona înaltă, unde trecător va spulbera zăpada. Valorile termice nu vor avea variații semnificative, potrivit ANM.