Evenimentul ZileiVremeaAvertizare Cod galben de ceață. Meteorologii anunță că 25 de județe sunt afectate

Avertizare Cod galben de ceață. Meteorologii anunță că 25 de județe sunt afectate

Avertizare Cod galben de ceață. Meteorologii anunță că 25 de județe sunt afectate
Atenţionări nowcasting Cod galben de ceaţă emise, miercuri, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) și valabile în orele următoare pentru 25 de judeţe.

Avertizare Cod galben de ceață. Conform ANM, până la ora 10:00, în localităţi din judeţele Bistriţa-Năsăud, Caraş-Severin, Arad, Timiş, Olt, Dolj, Alba, Botoşani, Galaţi, Vrancea, Iaşi, Vaslui, Prahova, Ilfov, Teleorman, Cluj, Brăila, Ialomiţa, Buzău, Călăraşi, Giurgiu, Mureş, Harghita, Constanţa şi Tulcea se va semnala local ceaţă care determină scăderea vizibilităţii sub 200 m, izolat sub 50 m, ce va favoriza, în funcţie de condiţiile locale, formarea gheţuşului.

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maximum 6 ore.

De la ceață la burniță și lapoviță

În general, ziua de astăzi va fi una cu temperaturi normale pentru această perioadă. Cu toate că din punct de vedere calendaristic ne apropiem cu pași repezi de prima zi de primăvară, în unele zone din România încă se înregistrează ninsori sau precipitații sub formă de lapoviță.

ANM informează că vremea va fi în răcire în estul și sud-estul teritoriului, iar în zonele joase de relief se va semnala burniță și chiar condiții de lapoviță. De asemenea, la primele ore ale dimineții se va înregistra ceață în majoritatea regiunilor din România.

Temperaturile vor fi cuprinse astăzi între 5 grade Celsius în Dobrogea și 15 grade Celsius în Oltenia. Astfel, Oltenia va deveni regiunea din țară cu cele mai mari temperaturi înregistrate astăzi. Cerul va fi variabil la deal şi la munte, dar în restul ţării vor fi nori de plafon jos sau ceaţă, în special la începutul zilei şi noaptea. Izolat va fi burniţă, dimineața condiții de polei, iar noaptea va crește probabilitatea pentru ploi slabe în Dobrogea. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, la altitudini mari.

Ceață și la București în această dimineață

În București, valorile termice diurne vor fi mai scăzute decât în ziua precedentă. Cerul va avea înnorări în mare parte a intervalului, iar dimineaţa şi în special noaptea se va semnala ceaţă şi vor fi condiţii de burniţă. Vântul va sufla slab până la moderat. Cu toate acestea, meteorologii au vești bune pentru bucureșteni, în ceea ce privește temperatura. Cea maximă va fi de 6-9 grade, iar cea minimă de 2-4 grade, informează meteorologii.


Accesează: