Evenimentul Zilei > Sport > Londonezii se bucură că evoluează pe „Arena Naţională”: „Sunt încântat să ajung la Bucureşti”
Londonezii se bucură că evoluează pe „Arena Naţională”: „Sunt încântat să ajung la Bucureşti”

Londonezii se bucură că evoluează pe „Arena Naţională”: „Sunt încântat să ajung la Bucureşti”

Lotul lui Chelsea Londra a aterizat ieri seară târziu, în jurul orei nouă, pe aeroportul Otopeni şi nu a efectuat încă antrenamentul oficial de pe „Arena Naţională”, dinaintea meciului tur cu Atletico Madrid.

Aflaţi la cea de-a treia vizită în capitala României, după partidele cu FCSB, din 2013 şi 2014, alb – albaştrii de pe „Stamford Bridge” s-au cauzat la hotelul Marriott.

Noul antrenor principal al londonezilor, Thomas Tuchel, e încântat că echipa sa a evitat o deplasare la Madrid, pe „Wanda Metropolitano” şi speră că francezul Olivier Giroud şi compania vor profita de terenul netru, de pe fostul stadion „Lia Manoliu”.

Tuchel, optimist înainte de întâlnirea cu Chelsea

Sunt foart încântat şi fericit să ajung la Bucureşti. Pentru noi, partida cu Atletico este un mare test. Ei au multă experienţă şi beneficiază de ajutorul unui mare antrenor. Fără îndoială însă că pentru spanioli este un dezavantaj că nu pot juca în această primă manşă, pe propriul teren. Acest aspect este evident şi nu mai are rost să îl analizăm” a declarat, cu zâmbetul pe buze, tehnicianul în vârstă de 47 de ani.

Chiar şi aşa, fostul antrenor al finalistei Ligii Campionilor din ediţia trecută, PSG, se aşteaptă la o reacţie puternică din partea grupării lui Diego Simeone. „Noi vom juca în stilul nostru. Toţi ştim la ce să ne aşteptăm de la Atletico. E o formaţie combativă, cu multă experienţă şi cu o mentalitate puternică” a descris Tuchel, actualul lider din Primera Division.

Koke, bucuros să se reîntâlnească cu capitala României

Sosiţi la Bucureşti încă de duminică seară, jucătorii spanioli au luat deja un prim contact cu gazonul de pe „Arena Naţională”, iar căpitanul Koke a rememorat cu mult entuziasm succesul obţinut de madrileni, în 2012, în ultimul act al Europa League.

De Bucureşti mă leagă amintiri foarte frumoase. Aici am câştigat primul meu trofeu cu Atletico, după ce am învins Bilbao, cu scorul de 3 – 0, în finala Europa League din 2012. Nu trebuie să găsim nicio scuză că jucăm pe Arena Naţională, şi nu pe Wanda Metropolitano” a fost strigătul de luptă al experimentatului mijlocaş de 1,76 metri.