Evenimentul Zilei > Vremea > Vremea își face de cap. Ninsori și ploi în mijlocul lui martie. Prognoza pentru Capitală
Vremea își face de cap. Ninsori și ploi în mijlocul lui martie. Prognoza pentru Capitală

Vremea își face de cap. Ninsori și ploi în mijlocul lui martie. Prognoza pentru Capitală

Schimbări firave va suferi vremea, vineri, 12 martie, anunță meteorologii. Dar climatul va unul nespecific pentru această perioadă.

Vremea se va încălzi, vineri, 12 martie, față de ziua precedentă, conform ANM. Dar se va menține rece pentru această perioadă a anului. Cerul va fi parțial noros în majoritatea zonelor și se vor semnala în continuare precipitații, îndeosebi sub formă de ploaie în Banat și Crișana.

În Maramureş, Transilvania, Moldova şi în zona de munte va ninge în prima parte a zilei, după care precipitațiile se vor transforma în lapoviță și ploaie.

Vor fi unde zone va burnița și va ninge slab, în timp ce noaptea, local, în Oltenia și vestul Munteniei se vor înregistra ploi. În unele zone se va forma și polei. Vântul va sufla puternic la munte și va avea intensificări, temporar și local, în majoritatea zonelor.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 și 11 grade Celsius. Pe de altă parte, minimele vor varia între -5 și 5 grade Celsius. Cele mai ridicate temperaturi se vor înregistra în Câmpia de Vest și cele mai mici în Câmpia Română.

Cum va fi vremea în București, vineri, 12 martie

Vremea va continua să fie rece în Capitală, cu toate că regimul termic va fi în ușoară creștere față de ziua precedentă. Cerul va fi temporar noros, iar noaptea va ploua. Se va depune polei. Vântul va sufla slab și moderat, iar la începutul zilei vor fi condiții de ceață. Temperatura maximă va fi de 4-5 grade Celsius. Minimele vor oscila între -6 și -3 grade Celsius.

Temporar vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor. Cu viteze mai mari în nordul Crişanei, Maramureş, Transilvania, Moldova şi Dobrogea. Acolo unde local vor fi rafale în general de 50 – 60 km/h, amplificând senzaţia de frig.

Din noaptea de vineri spre sâmbătă (12/13 martie) şi pe parcursul zilei de sâmbătă (13 martie) vor fi precipitaţii în cea mai mare parte a ţării. Mai ales lapoviţă şi ninsoare la munte şi predominant ploi în zonele joase. Pe alocuri se va depune polei.