Evenimentul Zilei > Vremea > Vremea de astăzi, joi, 11 martie, trădează perioada din calendar. Vești de la meteorologi
Vremea de astăzi, joi, 11 martie, trădează perioada din calendar. Vești de la meteorologi

Vremea de astăzi, joi, 11 martie, trădează perioada din calendar. Vești de la meteorologi

Joi, 11 martie, vremea se va menține închisă, cu temperaturi sub valorile normale și va continua să ningă în câteva regiuni ale țării.

Vremea se va menține rece și astăzi, joi, 11 martie în cea mai mare parte a țării. Însă, precipitațiile se vor rări și vor cădea în cantități mai reduse față de ziua precedentă, anunță ANM. Se vor înregistra temperaturi mai scăzute decât în mod obișnuit pentru această perioadă. În special în zona de sud a țării.

Va ninge slab la munte, în Transilvania şi în nordul Moldovei. Iar în primele ore ale dimineții inclusiv în Oltenia, vestul Munteniei și sudul Dobrogei. Seara, cerul va fi înnorat în cea mai mare parte a țării și se vor înregistra, local, precipitații, în general slabe cantitativ. În nord și vest vor predomina ninsorile.

Vremea în țara noastră, joi, 11 martie

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, mai ales în a doua parte a zilei și pe litoral. Pe timpul nopții vântul va avea intensificări, temporar, și în alte zone.

Temperaturile maxime vor gravita între valorile de 1 şi 9 grade. În timp ce minimele vor fi cuprinse între -10 și -2 grade Celsius, mai ridicate în vestul ţării.

Vremea va fi mult mai rece în București joi decât în mod normal pentru această perioadă. Codul galben de ninsori nu va mai fi în vigoare joi în Capitală, însă cerul va continua să fie înnorat. Temperatura maximă va fi de numai 2 grade Celsius, în timp ce minima va scădea până la -6 grade Celsius.

În București, temperaturi scăzute până în weekend

Vântul va sufla slab. Vremea va continua să fie rece în Capitală până în weekend, iar sâmbătă este așteptat și fenomenul de freezing rain (ploaie înghețată). Precipitațiile vor continua să fie numeroase în martie în București, însă sub formă de ploaie.

Ieri, meteorologii au emis o alertă Cod galben. Ea a fost valabilă de la ora 11:00 până în această dimineață la ora 6:00. Specialiștii au anunțat în cea mai mare parte a Olteniei și Munteniei, precum și în Carpații Meridionali și de Curbură ninsori însemnate cantitativ (15 -20 l/mp).