Evenimentul Zilei > Vremea > ANM a anunțat cum va fi vremea în următoarele zile. În plină primăvară, iarna nu se dă bătută
ANM a anunțat cum va fi vremea în următoarele zile. În plină primăvară, iarna nu se dă bătută

ANM a anunțat cum va fi vremea în următoarele zile. În plină primăvară, iarna nu se dă bătută

Specialiștii de la ANM au dat vești proaste și au anunțat cum va fi vremea în zilele viitoare. În 16 județe va ninge.

Vremea foarte rece pentru această perioadă a anului se va menține și astăzi, și vineri, anunță ANM. Meteorologi au emis un cod galben de ninsori şi viscol la munte. Ce este valabilă vineri în 16 judeţe.

Vizate de această atenționare sunt: Alba, Bistriţa-Năsăud, Harghita, Sălaj, Arad, Cluj, Maramureş, Suceava, Bacău, Covasna, Mureş, Timiş, Bihor, Hunedoara, Neamţ şi Vrancea.

În intervalul 12 martie, ora 2:00 – 12 martie, ora 18:00, în Maramureş şi în Munţii Apuseni şi în Carpaţii Orientali va ninge în general moderat cantitativ. Și local se va depune un strat de zăpadă mai consistent. La altitudini în general de peste 1.500 metri vântul va avea intensificări. Temporar cu rafale de peste 80 – 90 km/h, ninsoarea va fi viscolită şi zăpada spulberată.

Vremea se va menține rece, anunță specialiștii de la ANM

Meteorologii au emis şi o informare de precipitaţii mixte şi polei. Ce este valabilă începând de joi noaptea, de la ora 23:00, până vineri seara, la ora 18:00.

În intervalul menţionat, aria precipitaţiilor se va extinde treptat. La început în regiunile vestice, nord-vestice, apoi şi în centru şi în nord-est. La munte vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zăpadă, iar în zonele mai joase de relief vor fi precipitaţii sub formă de ninsoare, lapoviţă şi trecător ploaie. Pe alocuri se va forma polei.

De vineri noaptea vor cădea precipitații în cea mai mare parte a țării

Temporar vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor. Cu viteze mai mari în nordul Crişanei, Maramureş, Transilvania, Moldova şi Dobrogea. Acolo unde local vor fi rafale în general de 50 – 60 km/h, amplificând senzaţia de frig.

Joi şi vineri, vremea va fi deosebit de rece în majoritatea regiunilor, pe alocuri geroasă în noaptea de joi spre vineri (11/12 martie) în sud.

Din noaptea de vineri spre sâmbătă (12/13 martie) şi pe parcursul zilei de sâmbătă (13 martie) vor fi precipitaţii în cea mai mare parte a ţării. Mai ales lapoviţă şi ninsoare la munte şi predominant ploi în zonele joase. Pe alocuri se va depune polei.