Declarațiile au fost făcute într-un discurs în limba germană, ținut luna trecută de specialist în cadrul unei conferințe, care a fost tradus ulterior și distribuit pe un site de socializare, unde a reușit să creeze o adevărată isterie printre internauți.

Dacă până acum majoritatea nutriționiștilor îl recomandau în dietele de slabire, iar unii specialiști pretindeau că acesta chiar ar face minuni în ceea ce privește vindecarea unor afecțiuni, dr. Karin Michaels desființează tot ce se știa până acum despre uleiul de cocos și aproape că interzice consumul acestuia. Potrivit specialiștilor, uleiul de cocos conține aproximativ 86% grăsimi saturate – aproximativ o treime mai mult decât untul, care conține 52% grăsimi. Cantități excesive de grăsimi saturate într-o dietă crește colesterolul, ceea ce poate duce la blocarea arterelor și la dezvoltarea bolilor de inimă.

Mai mult, dr. Michels a mai spus că organismul uman nu are nevoie de așa zisele „super-alimente”, categorie din care face parte și controversatul ulei. Aceasta a mai afirmat că absolut toți nutrienții de care avem nevoie zilnic se găsesc în alimentele obișnuite, cum ar fimorcovii, cireșele și caisele.