Evenimentul Zilei > Justitie > Procurorii cer închisoare între 3 și 10 ani pentru medicul Gheorghe Burnei, pentru luare de mită
Procurorii cer închisoare între 3 și 10 ani pentru medicul Gheorghe Burnei, pentru luare de mită

Procurorii cer închisoare între 3 și 10 ani pentru medicul Gheorghe Burnei, pentru luare de mită

Procurorii Curții de Apel București au cerut o pedeapsă cu închisoarea între 3 și 10 ani pentru medicul Gheorghe Burnei. Pedeapsa cerută este mai mare decât cea din prima instanță pe care medicul a contestat-o.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București a cerut condamnarea la închisoare cu executare, între 3 și 10 ani, a medicului Gheorghe Burnei care, în primă instanță fusese condamnat cu suspendare, relatează Antena 3.

A avut loc ultimul termen în apelul exercitat de medicul Gheorghe Burnei

La Curtea de Apel București, marți, a avut loc ultimul termen în apelul exercitat de medicul Gheorghe Burnei. Procurorii au cerut, de această dată, o pedeapsă mult mai mare decât cea din prima instanță, contestată de medicul Burnei.

Parchetul a cerut închisoare între 3 și 10 ani pentru Gheorghe Burnei, susținând totodată că este de acord ca medicul să își exercite în continuare profesia, în sistemul de stat și nu cel privat, mai precizează sursa citată.

Avocatul lui Gheorghe Burnei cere rejudecarea cauzei

În același timp, deosebit de atent și de activ, avocatul lui Gheorghe Burnei cere rejudecarea cauzei și reluarea de la zero a dosarului.

În primă instanță, pe lângă condamnarea la 3 ani de închisoare cu suspendare, judecătorii au decis interzicerea, cu titlu de pedeapsă complementară, a mai multor drepturi pe o perioadă de 5 ani pentru medicul Gheorghe Burnei. Drepturile interzise sunt: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a exercita profesia de medic în sistemul public de sănătate şi dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public.

Gheorghe Burnei a luat mită de la părinții unor copii internați la Spitalul ”Marie Curie”

Medicul Gheorghe Burnei a fost condamnat în primă instanță pentru 21 de cazuri de luare de mită cu sume curpinse între 50 de lei și 1350 de euro.

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au arătat, în referatul cu propunerea de arestare preventivă, că, în perioada 26 octombrie – 24 noiembrie, medicul Gheorghe Burnei a pretins şi a primit de 15 ori mită de la părinţii unor copii internaţi la Spitalul „Marie Curie”, pe care i-a operat sau doar i-a consultat. Mita pe care ar fi luat-o Gheorghe Burnei varia între 50 de lei şi 1.350 de euro.