Vi s-a părut deplasată observația mea că procurorii s-au pus total în afara moralei și a societății, că se desprind la modul absolut de rațiunea lor de a exista, aceea de a veghea la respectarea legalității în stat?

Vi s-a părut exagerată explicația mea cu privire la motivele pentru care procurorii au ajuns în halul ăsta, conform căreia securismul le-a vopsit meningele în așa hal, încât se văd pe ei înșiși a fi niște coborâtori din Cer pe post de locțiitori ai lui Dumnezeu printre muritori, însărcinați divini cu administrarea Justiției?

Bine! Atunci, să mai contabilizăm una! Nicola Alexe, fost adjunct la IPJ Olt, polițistul care a insistat să intre peste Dincă și le-a explicat insistent procurorilor că are bază legală pentru acțiune, a fost destituit. Cei patru procurori care i-au interzis prin ordin intervenția, Cristian Popescu, Gabriel Trifu, Cătălin Zăvoianu și Liviu Vasilescu sunt toți în funcție, spălați în Raportul Serviciului de Îndrumare și Control din cadrul Parchetului General. În document se consemnează mincinos că cei patru procurori nu le-au interzis polițiștilor să intre noaptea în casa lui Dincă, ci „de comun acord, procurorii și lucrătorii de poliție au apreciat că nu este oportună pătrunderea în domiciliu înainte de ora 06.00, întrucât exista riscul compromiterii probelor în situația în care autorul nu se afla acolo.”

Unde ați mai auzit de Serviciul de Îndrumare și Control din cadrul Parchetului General? Păi, este actualul loc de muncă al Laurei Codruța Kovesi!

Se conturează din ce în ce mai clar un tablou în care procurorii, nu toți desigur, dar destul de mulți încât să determine o masă critică, au devenit un cancer care tinde să metastazeze.