Evenimentul Zilei > International > Procesul românului care a speriat Occidentul. Jaf demn de filmele de la Hollywood
Procesul românului care a speriat Occidentul. Jaf demn de filmele de la Hollywood

Procesul românului care a speriat Occidentul. Jaf demn de filmele de la Hollywood

Miercuri a început procesul românului și moldoveanului care au pus la cale un jaf demn de filmele de la Hollywood. Cei doi au fost aduși în fața instanței regionale din Klagenfurt.

Pe data de 12 noiembrie 2019, cei doi au aruncat în aer un bancomat din regiunea Gundersheim În urma exploziei, fragmente de sticlă și piese de plastic au fost aruncate până la 15 metri, iar spațiul din jurul băncii arata ca un câmp de război. Chiar și așa, cei doi hoți nu au putut pune mâna pe suma de 55,000 de mii de eruo, deoarece, explozia nu a fost suficient de puternică.

Inițial, cei doi bărbați au negat că ei sunt cei care au organizat jaful, cu toate că mai mulți martori i-au văzut în timp ce încercau să arunce în aer bancomatul. Afirmațiile contradictorii au fost cele care i-au dat de gol.

Moldoveanul a spus că l-a întâlnit pe presupusul său complice în Italia, cu câteva luni înainte de a fi arestat, dar românul și-a amintit că l-a întâlnit în zona Milano în urmă cu câțiva ani. Cei doi au venit în Carintia pentru că moldoveanul ar fi trebuit să primească bani înapoi de la un cunoscut al cărui nume nu îl știa și care locuia în Lienz. Cu toate acestea, acest debitor nu a fost găsit.

Ba mai mult, moldoveanul avea explicații pregătite pentru urmele sale de ADN pe mănușă sau pe filtrul țigaretei găsite la locul crimei.

Procesul a fost amânat pentru 25 mai, fiind cerute probe suplimentare, scrie ziarulromanesc.at.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: