Probleme pentru cei care și-au programat vacanțe în Bulgaria, Grecia sau Turcia. Vor fi nevoiți să ocolească

Probleme pentru cei care și-au programat vacanțe în Bulgaria, Grecia sau Turcia. Vor fi nevoiți să ocolească MAE a emis o avertizare pentru românii care călătoresc în Bulgaria Sursa foto: Arhiva EVZ

Românii care și-au programat vacanțe în Bulgaria, Grecia sau Turcia vor fi nevoiți să ocolească pentru a ajunge la destinație. Compania Națională de Drumuri a anunțat că vor începe mai multe lucrări în următoarele luni.

Compania Națională de Drumuri a anunțat că podul de la Daia, pe Drumul Național 5 București-Giurgiu, va intra în reparații începând cu data de 1 martie 2023. CNAIR a mai spus că lucrările de reparații la suprastructura și infrastructura pasajului vor dura aproximativ 12 luni.

Podul de la Daia (județul Giurgiu) peste linia de tren București-Giurgiu are două benzi/sens, iar reabilitarea se va face cu închiderea circulației pe câte un sens. Podul Prieteniei și vama Giurgiu-Ruse sunt principala legătură România-Bulgaria și traseul pentru turiștii din țară și din Europa care merg în Bulgaria, Grecia și Turcia. Din cauza lucrărilor, aceștia vor fi nevoiți să ocolească această rută.

Oferte de vacanță în 2023

Agenții de turism au mai declarat că Grecia și Bulgaria rămân cele mai căutate și ieftine destinații în 2023. O agenție de turism are, de exemplu, oferte în Halkidiki la cazare pe 7 nopți de la 80 de euro de persoană. Tot de la 80 de euro pornesc ofertele și pentru Thassos. Cazările sunt foaarte aproape de plajă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Agenții de turism au spus și că opt zboruri charter spre Grecia sunt programate pentru vara 2023 din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Baia Mare, Oradea, Iași, Suceava, Craiova și Brașov. Insulele din oferta verii sunt: Creta (Chania și Heraklion), Zakynthos, Rhodos, Corfu, Santorini, Kos – reluată după mai mulți ani -, dar și Kefalonia – în premieră în acest an. Vacanța în Grecia costă de la 348 de euro/persoană, în funcție de insulă, hotel, tipul de masă ales, au mai transmis reprezentanții agenției.

O altă agenție de turism oferă turiștilor posibilitatea eșalonării plăților: 10% la înscriere, 15% la termenul limită al pragului Early Booking aplicat la înscriere, 75% cu minimum 30 zile înaintea plecării.

„Extindem oferta de vacanțe în Turcia pentru sezonul 2023 cu zboruri noi din Sibiu, Craiova, Bacău, Constanța, adăugate celor existente permanent, dar și de pe aeroportul din Brașov, care va fi deschis în luna iunie.

Turiștii din Brașov și împrejurimi au la dispoziție vacanțe în Antalya, începând cu 17 iunie, de la 520 de euro/persoană, la hoteluri de cinci stele cu all inclusive. Dar și în Creta, din 19 iunie, cu prețuri de la 385 de euro/persoană/hotel de trei stele”, explică Alin Burcea, CEO Paralela45.