Evenimentul Zilei > Monden > Probleme mari în familia ducilor de Sussex. Poliția bate periodic la ușa reședinței din California
Probleme mari în familia ducilor de Sussex. Poliția bate periodic la ușa reședinței din California

Probleme mari în familia ducilor de Sussex. Poliția bate periodic la ușa reședinței din California

Cuplul ducilor de Sussex apelează foarte des la poliție din cauza amenințărilor pe care le primesc perioadic. Oamenii legii sunt chemați periodic la locuința celor doi.

Poliția intervine cu regularitate la locuința ducilor de Sussex din sudul Californiei. În ultimele nouă luni, polițiștii au fost solicitați de nouă ori la reședința unde locuiesc prințul Harry și soția acestuia, Meghan Markle, din Montecito, potrivit The Guardian. Cei doi se tem pentru siguranța lor, astfel că apelează la forțele de ordine de fiecare dată când suspectează o amenințare.

Astfel, în cursul lunii iulie anul trecut, poliţiştii au fost solicitaţi de patru ori, o dată telefonic iar în celelalte cazuri după ce s-a activat alarma. Toate intervențiile au avut loc la primele ore ale zilei, conform informațiilor care au fost făcute publice de agenţiile de ştiri.

Şi în luna noiembrie, anul trecut, la reședința ducilor de Sussex a fost declanşată alarma și a fost nevoie de intervenția polițiștilor.

În Ajunul Crăciunului, poliţiştii au fost chemaţi după ce un bărbat le-ar fi încălcat proprietatea. De asemenea, oamenii legii au revenit la locuinţă cu prilejul Boxing Day, după un apel considerat „încălcare de proprietate”. Un bărbat, Nickolas Brooks, în vârstă de 37 de ani, a fost reţinut sub acuzaţia de încălcare a proprietăţii care s-a dovedit falsă. De altfel, acesta a și fost eliberat ulterior. Cel mai recent apel a fost pe 16 februarie, când poliția a intervenit după ce a fost activată alarma.

Nici un reprezentant al ducilor de Sussex și nici Poliţia nu a comentat aceste incidente.

Ducii trebuie să-și plătească paza

De altfel, problemele legate de securitatea cuplului au ajuns în prim-plan după ce au realizat un interviu, în luna martie, cu Oprah Winfrey. Meghan Markle, care este însărcinată, a spus că a trimis scrisori familiei lui Harry solicitând să le fie asigurată în continuare protecţia personală. Ea a invocat faptul că a primit amenințări cu moartea.

Cuplul a dezvăluit că a pus în aplicare „aranjamente de securitate finanţate privat” pentru mutarea lor în SUA după ce preşedintele Donald Trump a afirmat că nu va plăti pentru protecţia lor. Acum, nemaifiind membrii activi al familie regale britanice, cei doi sunt responsabili de managementul şi costul protejării lor.