Evenimentul Zilei > EVZ Special > Prințul Harry va turba de furie. Un apropiat al Familei Regale a făcut-o praf pe Meghan Markle
Prințul Harry va turba de furie. Un apropiat al Familei Regale a făcut-o praf pe Meghan Markle

Prințul Harry va turba de furie. Un apropiat al Familei Regale a făcut-o praf pe Meghan Markle

Prințul Harry și Meghan Markle au fost prinși cu minciuna. Arhiepiscopul de Canterbury neagă că i-ar fi căsătorit pe ducii de Sussex înainte de nunta lor oficială.

Miercuri, într-un interviu acordat unei publicații din Italia, Arhiepiscopul de Canterbury a contrazis declarațiile făcute de Meghan Markle, soţia prinţului Harry, potrivit căreia prelatul englez ar fi celebrat căsătoria lor înainte de nunta oficială care a avut loc în faţa camerelor de filmat, informează AFP.

Ducii de Sussex s-au căsătorit pe 19 mai 2018, într-o ceremeonie grandioasă care a fost organizată la Castelul Windsor.

În interviul acordat jurnalistei Oprah Winfrey, Meghan a dezvăluit că ea şi soţul ei au schimbat jurămintele de credinţă în privat, în faţa arhiepiscopului Justin Welby, cu trei zile înaintea nunţii lor oficiale.

„Am avut mai multe întâlniri private şi pastorale cu ducele şi ducesa de Sussex înainte de căsătoria lor”, a declarat arhiepiscopul de Canterbury pentru cotidianul italian La Repubblica. „Căsătoria legală s-a ţinut sâmbătă, 19 mai. Am semnat certificatul de căsătorie, care este un document legal, şi aş fi comis un delict grav dacă l-aş fi semnat ştiind că era fals”, a adăugat el.

„Căsătoria legală a avut loc sâmbătă”, a insistat el, „dar nu voi dezvălui ce s-a petrecut în timpul celorlalte întâlniri”, a mai spus episcopul de Canterbury.

În interviul acordat jurnalistei Oprah Winfrey, Meghan a spus: ”Cu trei zile înainte de nunta noastră, ne-am căsătorit”. „Nimeni nu ştie. Dar l-am chemat pe arhiepiscop şi i-am spus: +Acest spectacol este pentru lume, dar noi vrem ca uniunea noastră să fie între noi”, i-a destăinuit ea gazdei sale, Oprah Winfrey.

În interviu, Meghan Markle a afirmat că nu a făcut-o pe cumnata ei Kate, ducesa de Cambridge, să plângă cu puţin timp înainte de căsătoria cu prinţul Harry, contrar zvonurilor despre acest incident care a subiect de pagina unu a tabloidelor britanice.

„S-a întâmplat contrariul”, i-a spus ducesa de Sussex lui Oprah Winfrey. „Toată lumea în cadrul instituţiei ştia că acest lucru nu era adevărat”, a adăugat fosta actriţă americană, subliniind că acest incident a fost începutul unei „adevărate campanii de denigrare”, precum şi „un punct de cotitură” în relaţiile sale cu familia regală britanică.