Evenimentul Zilei > International > Probleme cu legea la FC Barcelona! Reacție după reținerea lui Josep Maria Bartomeu
Probleme cu legea la FC Barcelona! Reacție după reținerea lui Josep Maria Bartomeu

Probleme cu legea la FC Barcelona! Reacție după reținerea lui Josep Maria Bartomeu

reședintele clubului spaniol de fotbal, Josep Maria Bartomeu și alți trei oficiali, au fost arestați în această dimineață pentru corupție. Conform surselor, totul se trage din dosarul BarcaGate.

Oficialii FC Barcelonei se pare că au probleme cu legea. Președintele clubului spaniol de fotbal, Josep Maria Bartomeu și alți trei oficiali, au fost arestați în această dimineață pentru corupție. Conform surselor, totul se trage din dosarul BarcaGate.

FC Barcelona stă pe un butoi de pulbere cu câteva zile înainte de alegerile prezidențiale de pe Camp Nou. Josep Maria Bartomeu și alți trei oficiali ai clubului au fost reținuți sub acuzațiile de corupție și, potrivit ultimelor informații din presa spaniolă, spălare de bani. Gruparea „blaugrana” a reacționat printr-un comunicat publicat pe site-ul oficial.

FC Barcelona a emis un comunicat oficial după arestarea lui Josep Maria Bartomeu

„Ca urmare a investigației poliției din această dimineață la sediile de pe Camp Nou, prin ordinul șefului Curții de Instrucție 13, din Barcelona, ​​care anchetează cazul în ceea ce privește angajarea serviciilor de monitorizare a rețelelor de socializare, FC Barcelona a oferit colaborarea sa deplină autorităților judiciare și de poliție pentru a clarifica faptele care fac obiectul acestei anchete.

Informațiile și documentația solicitate de poliția judiciară au fost strict limitate la faptele referitoare la acest caz. FC Barcelona își exprimă respectul în cea mai mare măsură a procedurilor legale și principiul prezumției de nevinovăție a celor afectați în cadrul acestor proceduri”, se arată în comunicatul oficial al FC Barcelona.

De unde a pornit scandalul

Potrivit presei spaniole, raidul poliției are legătură cu BarcaGate, un dosar de corupție în care conducerea Barcelonei este acuzată că ar fi răspândit zvonuri false pe Social Media despre foști și actuali jucători ai echipei.

Șefii catalani ar fi angajat o companie, I3Ventures, care să le strice imaginea fotbaliștilor care s-au pronunțat împotriva conducerii, iar printre aceștia se regăsesc nume precum Lionel Messi sau Gerard Pique. De asemenea, campania a vizat și foști președinți ai grupării, precum Juan Laporta sau Victor Font.

Nici Guardiola, Xavi sau Puyol nu au scăpat de poveștile negative împrăștiate pe rețelele de socializare. Pentru aceste postări, Bartomeu ar fi plătit 1 milion de euro din conturile clubului.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: