Regina din Marea Britanie primește o nouă lovitură: prințul Philip a fost internat la spital.

Prințul Philip, Ducele de Edinburgh, a fost internat în spitalul King Edward VII din Londra. Din primele informații reiese că acesta s-a simțit foarte rău în ultima perioadă.

Palatul Buckingham a oferit primele detalii.

„Prințul Philip, în vârstă de 99 de ani, este în stare bună. El se plimbă singur prin spital pentru a face mișcare. Se pare că starea lui de sănătate nu are legătură cu Covid-19”, se arată în comunicat.

Ducele de Edinburgh a fost aseară dus la spitalul privat King Edward VII din Marylebone. El a fost internat ca o „măsură de precauție”. Decizia a venit din partea medicului său și se așteaptă să rămână acolo câteva zile sub observație.

Soțul Reginei Elisabeta II a a fost condus la spital cu mașina personală, se arată în presa internațională.

Deși soțul ei a fost internat „cu mare precauție”, Regina a rămas la Castelul Windsor.

Cei doi au locuit acolo în timpul lockdown-ului cauzat de pandemia Covid-19.

Starea sa nu este legată de Covid-19 și vine după ce pe 9 ianuarie, cuplul regal a primit primele doze de vaccin anti-coronavirus.

Cei doi fac parte dintr-una dintre categoriile cu risc ridicat, așa că au avut întâietate.

Regina din Marea Britanie, la pământ: prințul Philip a fost internat la spital

Nu se știe însă dacă cei doi au primit și cea de a doua doză. Palatul Buckingham nu a confirmat încă dacă cei doi au primit a doua doză de vaccin.

Spitalizarea Prințului Philip nu este tratată ca o situație de urgență. Fiul său, prințul Charles și soția sa, Camilla, au continuat să își îndeplinească sarcinile regale.

Ei s-au întâlnit cu voluntarii care participă la studiile clinice de vaccinare din Birmingham.

Regina și prințul Philip au petrecut lockdown-ul la Windsor și au avut un Crăciun liniștit la reședința Berkshire, după ce au decis să renunțe la tradiționala adunare a familiei regale de la Sandringham.

Philip a suferit o serie de afecțiuni de-a lungul anilor, fiind tratat inclusiv pentru o arteră coronariană blocată, la spitalul Papworth din Cambridgeshire, în decembrie 2011 și o infecție a vezicii urinare, în iunie 2012.

În iunie 2013 a avut o intervenție chirurgicală exploratorie pe abdomen și a început să folosească aparate auditive în 2014, la vârsta de 93 de ani.

Prințul Philip s-a retras din funcțiile publice în 2017, scrie Daily Mail.