Evenimentul Zilei > Actualitate > Prințul Philip, internat de urgență la spital. Cum se simte soțul reginei Marii Britanii
Prințul Philip, internat de urgență la spital. Cum se simte soțul reginei Marii Britanii

Prințul Philip, internat de urgență la spital. Cum se simte soțul reginei Marii Britanii

Regina din Marea Britanie este la pământ după ce soțul ei, prințul Philip, a fost internat la spital pentru că se simțea foarte rău.

Regina din Marea Britanie primește o nouă lovitură: prințul Philip a fost internat la spital.

Prințul Philip, Ducele de Edinburgh, a fost internat în spitalul King Edward VII din Londra. Din primele informații reiese că acesta s-a simțit foarte rău în ultima perioadă.

Palatul Buckingham a oferit primele detalii.

„Prințul Philip, în vârstă de 99 de ani, este în stare bună. El se plimbă singur prin spital pentru a face mișcare. Se pare că starea lui de sănătate nu are legătură cu Covid-19”, se arată în comunicat.

Ducele de Edinburgh a fost aseară dus la spitalul privat King Edward VII din Marylebone. El a fost internat ca o „măsură de precauție”. Decizia a venit din partea medicului său și se așteaptă să rămână acolo câteva zile sub observație.

Soțul Reginei Elisabeta II a a fost condus la spital cu mașina personală, se arată în presa internațională.

Deși soțul ei a fost internat „cu mare precauție”, Regina a rămas la Castelul Windsor.

Cei doi au locuit acolo în timpul lockdown-ului cauzat de pandemia Covid-19.

Starea sa nu este legată de Covid-19 și vine după ce pe 9 ianuarie, cuplul regal a primit primele doze de vaccin anti-coronavirus.

Cei doi fac parte dintr-una dintre categoriile cu risc ridicat, așa că au avut întâietate.

Regina din Marea Britanie, la pământ: prințul Philip a fost internat la spital

Nu se știe însă dacă cei doi au primit și cea de a doua doză. Palatul Buckingham nu a confirmat încă dacă cei doi au primit a doua doză de vaccin.

Spitalizarea Prințului Philip nu este tratată ca o situație de urgență. Fiul său, prințul Charles și soția sa, Camilla, au continuat să își îndeplinească sarcinile regale.

Ei s-au întâlnit cu voluntarii care participă la studiile clinice de vaccinare din Birmingham.

Regina și prințul Philip au petrecut lockdown-ul la Windsor și au avut un Crăciun liniștit la reședința Berkshire, după ce au decis să renunțe la tradiționala adunare a familiei regale de la Sandringham.

Philip a suferit o serie de afecțiuni de-a lungul anilor, fiind tratat inclusiv pentru o arteră coronariană blocată, la spitalul Papworth din Cambridgeshire, în decembrie 2011 și o infecție a vezicii urinare, în iunie 2012.

În iunie 2013 a avut o intervenție chirurgicală exploratorie pe abdomen și a început să folosească aparate auditive în 2014, la vârsta de 93 de ani.

Prințul Philip s-a retras din funcțiile publice în 2017, scrie Daily Mail.