Serviciul religios are loc la St-Dustan-in-the-West, o biserică anglicană care îşi împarte sediul cu Biserica Ortodoxă Română încă din 1964, având şi rolul de centru comunitar, conform agerpres.ro

Cu această ocazie, Alteţa Sa Regală se va întâlni cu Înaltpreasfinţitul Iosif Pop, Arhiepiscop şi Mitropolit al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale şi Meridionale, şi cu Părintele Silviu Pufulete, preotul paroh al bisericii.

Corul asociaţiei Prietenii Muntelui Athos, al cărei patron este Alteţa Sa Regală, va interpreta muzică bizantină pe durata serviciului religios.

Ulterior slujbei, Alteţa Sa Regală va aprinde o lumânare şi se va întâlni cu câțiva membri ai comunității de credincioşi.

Prinţul de Wales are un ataşament special faţă de România, pe care o vizitează în mod regulat. În ultimele două decenii, Alteţa Sa Regală a sprijinit mai multe organizaţii de caritate din România, iar acum patru ani a înființat propria fundație caritabilă, Fundaţia Prinţului de Wales România (PWFR). Aceasta îşi desfășoară activitatea în domeniul dezvoltării rurale, venind în sprijinul micilor fermieri şi al bio-diversităţii. 

Te-ar putea interesa și: