Un interlop din București a încercat să scape de problemele penale după ce „a călcat pe bec”. El a fost prins sub influența drogurilor, în timp ce se afla la volan. Membru al clanului „Amet Metin”, el a încercat să-i ofere șpagă polițistului care l-a oprit în trafic, dar a ajuns după gratii. El a fost tras pe dreapta în localitatea Râșnov  și a fost testat cu aparatul Drugtest.

Rezultatul a fost unul pozitiv și a arătat că șoferul consumase metadonă. Pentru a scăpa de dosarul penal, interlopul a negociat o șpagă pentru polițistul căruia i-a propus să închidă ochii.

Șpaga oferită de interlop pentru polițist a crescut de la 50 la 500 de euro

Negocierile au fost aprinse. Mai întâi, interlopul a oferit 50 de euro, apoi, pentru că polițistul a refuzat, licitația a ajuns la 100, 200, 300, 400 și 500 de euro.

„Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov au dispus, la data de 4 mai 2021, reținerea preventivă a unui inculpat, cunoscut ca membru al clanului lui Amet Metin din Bucureşti, pentru săvârșirea infracțiunii de „dare de mită”, în formă continuată.

Din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că inculpatul, în seara zilei de 03 mai 2021, i-a oferit unui agent de poliţie rutieră din cadrul Poliţiei Staţiunii Râşnov, în mod repetat şi în aceeaşi împrejurare, sumele de 50 Euro, 100 Euro, 200 Euro, 300 Euro, 400 Euro şi în final 500 Euro, cu titlu de mită, după ce a fost depistat că a condus un autoturism pe raza aceleiaşi localităţi şi a fost testat pozitiv la substanţa psihoactivă metadonă, iniţial pentru a nu fi testat, iar apoi pentru a nu i se recolta mostre biologice la Spitalul Orăşenesc Zărneşti şi pentru a nu i se constitui dosar penal pentru infracţiunea de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa substanţelor psihoactive. Poliţistul a refuzat mita şi a denunţat fapta procurorilor”, se precizează într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov.

„Actele de urmărire penală în prezenta cauză s-au efectuat cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară”

„Inculpatul va fi prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Braşov, în cursul zilei de 5 mai 2021, cu propunere de arestare preventivă.

Actele de urmărire penală în prezenta cauză s-au efectuat cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie”, au mai spus oamenii legii.