Una dintre problemele cu care se confruntă cetățeanul de rând în Iași este traficul foarte aglomerat la intrarea sau ieșirea din diferite zone rezidențiale. Zone rezidențiale în care s-au înălțat locuințe anapoda, fără a se ține seama de infrastructura rutieră existentă, pentru că același primar a dat aprobări pe bandă rulantă.

Mai mult, reporteris.ro scrie că performanțele primarului lasă mult de dorit.

Ei au comparat investițiile făcute în Iași (400.000 de locuitori) cu cele din Oradea (200.000 de locuitori). Cifrele vorbesc de la sine: Iașii au 61 euro/locuitor investiții publice în 2018, iar Oradea are 238 euro/locuitor.

La primăria din Iași se cheltuie 19% din buget cu salariile, la Oradea doar 11%. Mai mult, anul trecut, Oradea a cheltuit 225 milioane lei cu investițiile, iar la Iași s-au investit doar 109 milioane de lei. Tot anul trecut, Primăria Iași a cheltuit cu 25,3 milioane de lei mai mult decât a înregistrat la venituri. Banii s-au dus pe salarii și panseluțe, spune presa locală.

Cât despre fondurile europene, Chirica n-a reușit să absoarbă decât 28,3 milioane de lei din cele 67 milioane de lei prevăzute în bugetul aprobat.