Evenimentul Zilei > Politica > Cum a reușit un PRIMAR din ROMÂNIA să scape de un DOSAR PENAL
Cum a reușit un PRIMAR din ROMÂNIA să scape de un DOSAR PENAL

Cum a reușit un PRIMAR din ROMÂNIA să scape de un DOSAR PENAL

ÎCCJ a decis marţi încetarea procesului penal împotriva fostului primar al municipiului Craiova Antonie Solomon, ca urmare a prescrierii faptelor.

În decembrie 2016, Curtea de Apel Craiova l-a achitat pe Antonie Solomon, primar al Craiovei, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, alături de două angajate din Primăria Craiova, Carmen Liana Grigorie şi Nicoleta Miulescu. 

La apel, Instanţa supremă a decis schimbarea încadrării juridice a faptelor de care erau acuzaţi cei trei – din infracţiunea de abuz în serviciu în infracţiunea de neglijenţă în serviciu -, însă judecătorii au constatat că faptele s-au prescris, astfel încât a fost încetat procesul penal, scrie Antena3.

Pe de altă parte, judecătorii de la Instanţa supremă au decis restabilirea situaţiei anterioare comiterii infracţiunii, fiind anulată dispoziţia semnată în 2007 de Antonie Solomon de restituire în natură a unui imobil din Craiova. 

Instanţa a lăsat nesoluţionată partea civilă a dosarului, iar Primăria Craiova are termen 30 de zile pentru a deschide un proces în instanţele civile în vederea recuperării prejudiciului. 

Decizia este definitivă.