Evenimentul Zilei > Social > Premieră verde: Prima mașină confiscată pentru transport ilegal de deșeuri în Capitală
Premieră verde: Prima mașină confiscată pentru transport ilegal de deșeuri în Capitală

Premieră verde: Prima mașină confiscată pentru transport ilegal de deșeuri în Capitală

În plin scandal al arderilor ilegale de deșeuri, care au atins apogeul în 2020, în Capitală a fost confiscată prima mașină pentru transport ilegal de deșeuri.

Prima mașină confiscată pentru transport ilegal de deșeuri! Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu şi poliţiştii locali din sectorul 5 au surprins sâmbătă o autoutilitară care a depozitat ilegal deşeuri pe un teren viran din strada Mateiu Caragiale. Persoana prinsă în flagrant a fost amendată cu 30.000 de lei, iar autobasculanta confiscată. Deșeurile erau provenite din construcţii (moloz, polistiren, rigips etc.).

Mașină confiscată pentru transport ilegal de deșeuri! Amendă de 30.000 de lei pentru șofer

„Acţiunea face parte din controalele demarate cu echipe mixte formate din comisari ai Gărzii de Mediu şi poliţişti locali, la iniţiativa Ministerului Mediului, împreună cu Primăria Generală a Capitalei, dar şi cu primăriile de sector din Bucureşti. Persoana prinsă în flagrant a fost amendată cu 30.000 de lei. Autobasculanta cu care a transportat deşeurile a fost confiscată, conform prevederilor HG nr. 1061/2008″, au precizat reprezentanţii Ministerului Mediului într-un comunicat citat de Agerpres.

Totodată, au fost impuse dispoziţii de salubrizare a zonei afectate până în data de 17 februarie 2021.

Ministrul Mediului: Am descoperit depozite ilegale de deșeuri pe 300.000 mp

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat că echipele mixte au organizat peste 100 de inspecţii în toate sectoarele Capitalei. Au fost aplicate amenzi de peste 200.000 de lei. Demnitarul a atras atenția că fenomenul depozitelor ilegale a luat amploare.

„Doar aplicarea măsurilor dure prevăzute de lege poate opri un fenomen care a ajuns pentru mulţi să devină o normalitate: depozitarea oriunde în Capitală a resturilor din construcţii sau demolări sau chiar a lucrurilor care nu ne mai sunt necesare, inclusiv a deşeurilor din ambalaje. Până acum echipele noastre mixte au organizat peste 100 de inspecţii în toate sectoarele Capitalei, fiind aplicate amenzi de peste 200.000 de lei. Acţiunile au descoperit depozite ilegale de deşeuri pe o suprafaţă de aproape 300.000 de mp. Toate aceste zone ale Bucureştiului vor fi salubrizate şi monitorizate în continuare de echipele noastre”, a declarat ministrul Mediului, Tanczos Barna.