Oficialul de la Mediu sugerează, pe Facebook, că în urma deficiențelor constatate în portul Constanța, instituțiile din subordinea ministerului au închis ochii. La Constanța, Garda de Mediu este condusă de un membru al organizației județene a PSD.

Sesizările despre depozitul de deșeuri din portul Constanța au venit, inițial, din partea unor membrii ai PNL Constanța, care au postat, tot pe Facebook, situația din dreptul porții 9 a portului.  Secretarul de stat Mircea Fechet spune că, joi, ”în portul Constanța, cel mai mare din țară, am găsit un adevărat dezastru ecologic”.

El a venit însoțit de doi comisari de la Garda Națională de Mediu, care, de la vizita anterioară în port a ministrului Mediului, Costel Alexe, pentru a elucida problema deșeurilor pe care le importă România, vin periodic în port pentru continuarea anchetei.

Despre depozitul de deșeuri găsit, astăzi, de Mircea Fechet, este la curent și ministrul Mediului. ”Acolo există o rampă unde ar fi trebuit să ajungă doar resturi inerte din construcții și demolări, care urmau să fie reutilizate pentru viitoare extinderi ale terminalelor. În realitate, acolo au fost aruncate ilegal, de-a lungul anilor, zeci de tone de deșeuri de toate felurile: industriale, menajere și chiar periculoase”, spune secretarul de stat.

”Aceste deșeuri depozitate ilegal, abandonate și ignorate, ani la rând, atât de autoritățile locale, cât și de instituțiile de mediu care au responsabilități în zona de control, reprezintă adevărate focare de poluare care afectează, în egală măsură, solul, aerul, pânza freatică și apa Mării Negre”, scrie Mircea Fechet.

Oficialul de la Mediu a vizitat și alte gropi de gunoi din Constanța.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE