„Prima generație de nemuritori”. Un medic din Spania a anunțat descoperirea secolului

„Prima generație de nemuritori”. Un medic din Spania a anunțat descoperirea secolului

Doctorul Jose Cordeiro susține că trăim într-o perioadă de tranziție între ultima generație de muritori și prima de nemuritori. El este vicepreședintele Humanity Plus. Este vorba de o organizație a cărei misiune este de a promova știința și tehnologia pentru un viitor mai bun și de a extinde capacitățile umane.

Jose Cordeiro a explicat că întreaga lume se află într-o perioadă de tranziție. „Trăim în cea mai incredibilă perioadă din istoria omenirii – între ultima generație de muritori și prima generație de nemuritori.”. Doctorul a avut un discurs la Dubai Future Forum, o conferință care a abordat speranța de viață și transformările tehnologice în domeniul sănătății. Întâlnirea s-a bazat pe întrebarea: „Vrei cu adevărat să trăiești veșnic?”

Cu toate acestea, nu există un răspuns clar la această întrebare. În plus, majoritatea oamenilor nu și-ar dori să trăiască mai mult mai ales dacă ar fi afectați de boli cronice. Este vorba, în special, de demență și problemele cardiace. Acestea sunt frecvente la persoanele în vârstă și ele s-ar întreba care ar fi scopul să trăiască cu o boală grea.

Ai vrea să trăiești veșnic și fără probleme de sănătate?

Totuși, oamenii de știință și-au pus întrebarea dacă populația ar vrea să aibă garantată o viață veșnică fără probleme de sănătate. În acest context, multe persoane ar spune probabil că da. Totuși, oamenii tot ar avea rezerve privind calitatea vieții. Traiul mai lung devine rapid o realitate. Americanul mediu născut în 1900 avea o speranță de viață de 47,3 ani. Mulțumită medicinei moderne, în 2022 această cifră este acum de 79 de ani.

Tehnologia de întinerire va fi disponibilă până în 2045. Acest anunț a fost făcut de Heather Whitson, directoarea Centrului pentru Studiul Îmbătrânirii și Dezvoltarii Umane de la Universitatea Duke din SUA. Frontierele medicinei și biologiei trec de la extinderea duratei de viață la îmbunătățirea „duratei de sănătate”, descrisă drept perioada de viață petrecută în stare bună de sănătate, fără bolile cronice și dizabilitățile îmbătrânirii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Medicamente care îți prelungesc viața

Compania famaceutică Verseon lansează produse care au potențialul de a transforma modul în care amânăm, prevenim și tratăm bolile. Cu toate acestea, directorul executiv, Adityo Prakash, a explicat că nu este vorba de o fântână a tinereții, ci o modalitate de a trăi mai bine.

„Suntem în studii clinice și am dezvoltat până în prezent 16 candidați la medicamente în opt zone majore de boală în ultimii cinci ani. Singura modalitate de a proiecta noi medicamente ar necesita construirea unui sistem care să poată folosi fizica moleculară pentru a prezice cu exactitate modul în care o nouă structură chimică se va lega de o proteină care provoacă boli”.

Verseon are un buget anual de până la un miliard de dolari pentru a accelera știința și a aduce terapii pe piață. În ciuda progreselor făcut în domeniul medical, Whitson a explicat că viața umană nu ar putea fi prelungită în viitor „cu mult peste 150 de ani”, notează The National.