Avertisment pentru persoanele infectate cu Covid-19. “ Risc ridicat de boli neurologice”

Avertisment pentru persoanele infectate cu Covid-19. “ Risc ridicat de boli neurologice” COVID-19 afectează creierul. Un nou studiu i-a îngrijorat pe medici. Sursa: Akesin | Dreamstime.com

Milioane de oameni au fost infectați cu Covid-19. Medicii din Australia au descoperit că cei care au contractat anterior virusul sunt mai vulnerabili la dezvoltarea simptomelor neurologice.

Cercetările conduse de experți de la Universitatea din Queensland (UQ) au descoperit cum Covid-19 activează niște afecțiuni ale creierului. Tulburarea creierului este o afecțiune în care părți ale organului sunt deteriorate progresiv de-a lungul multor ani. Această afecțiune este cauzată de o pierdere a celulelor nervoase în partea creierului numită substanța neagră.

Dezvoltarea bolilor mintale 

Acest lucru duce la o reducere a unei substanțe chimice numită dopamină - care este cheia pentru reglarea mișcării corpului. Experții din Australia au explicat că atunci când unii oameni se îmbolnăvesc de Covid-19, acest virus poate declanșa o problemă în creier. 

Profesorul Trent Woodruff și Dr. Eduardo Albornoz Balmaceda de la Școala de Științe Biomedicale a UQ, împreună cu echipa lor, au studiat efectul virusului asupra celulelor imune ale creierului. Ei s-au uitat la celulele implicate în progresia unor afecțiuni precum Parkinson.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Echipa noastră a crescut microglia în laborator și a infectat celulele cu SARS-CoV-2, virusul care provoacă Covid-19. Am descoperit că celulele au devenit „furioase”, activând aceeași cale pe care proteinele Parkinson și Alzheimer o pot activa în boală. Este un fel de ucigaș tăcut, pentru că nu vezi niciun simptom exterior timp de mai mulți ani.”

Impactul Covid-19 asupra sănătății mintale 

Cele mai recente date de la Oficiul pentru Statistică Națională (ONS) arată că, în 2020, 2.968 de persoane cu vârsta peste 85 de ani au murit din cauza acestei afecțiuni în Anglia și în Țara Galilor. Aceste cifre se referă la numărul de decese în care boala Parkinson a fost înregistrată pe certificatul de deces, fie ca factor contributiv, fie ca o cauză a decesului. Medicii au spus că proteina virusului a fost suficientă pentru a începe acest proces.

Experții au explicat că același risc s-ar aplica și pentru Alzheimer și demență. Pentru a împiedica impactul Covid-ului, experții au folosit medicamente inhibitoare care se află, în prezent, în studii clinice cu pacienți cu Parkinson. Ei au spus că acest lucru a blocat calea inflamatorie activată de Covid-19.

În timp ce cercetătorii au spus că situația este îngrijorătoare, tot ei au spus că posibile tratamente există deja.  „Sunt necesare cercetări suplimentare, dar este potențială o nouă abordare pentru tratarea unui virus care ar putea avea ramificații asupra sănătății pe termen lung”, a spus profesorul Woodruff, potrivit The Sun.