Beneficiile consumului de țuică asupra organismului. Cercetătorii americani, impresionați de băutura tradițională românească. Video

Beneficiile consumului de țuică asupra organismului. Cercetătorii americani, impresionați de băutura tradițională românească. Video Ingredientul care nu trebuie să lipsească din țuica fiartă. Se găsește peste tot.Sursa foto. EVZ

Cercetătorii americani au fost impresionați de proprietățile pe care le are țuica de prune românească. Biochimiștii americani au elaborat un studiu de cercetare, conform căruia o enzimă conținută în țuică ajută la tratarea problemelor digestive și a celor cardiace. De altfel, tradițional, consumul de țuică este recomandat, cu moderație, înainte de masă, pentru a ajuta digestia.

Ţuica românească i-a impresionat cercetătorii americani care i-au analizat proprietățile. Un studiu elaborat în Statele Unite arată că dacă este consumată în cantități moderate, băutura are efecte benefice pentru sănătate. Consumul de țuică poate proteja inima si poate trata anumite probleme ale stomacului si ale bilei. De altfel, în tradiția românească, țuica este comparată cu un medicament, iar consumul moderat, cel mult 30 de ml pe zi, este recomandat pentru ameliorarea problemelor cu inima sau cele digestive. Se știe că țuica de prună este un produs spirtos de maxim 40 - 45  de grade şi se produce din prunele de vară.

Astfel, conform cercetătorilor, anumite enzime conținute în băutura tradițională a românilor reduce depunerile de colesterol pe artere și are un rol în prevenirea aterosclerozei şi a infarctului miocardic.

Specialiștii mai spun că în țuică se mai găsesc șase tipuri de substanțe care hrănesc celulele roșii ale sângelui și care cresc cu 120% viteza de producere a hemoglobinei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Beneficiile rachiului de prune asupra organismului

Un alt beneficiu pe care îl aduce țuica slabă organismului este reglarea funcțiilor hepatice. Aceasta grație conținutului de vitamine A, B, C, D1 și D2, nedegradabile termic și ușor de asimilat. Băutura se mai recomandă în dischinzeii biliare, disfuncții ale ficatului provocate de o slabă irigare cu sânge a acestuia sau chiar în constipație.

Pentru a obține efecte maxime, se recomandă consumul de țuică ca aperitiv cu 10-15 minute înainte de servirea mesei de prânz. Cu atât mai mult cu cât băutura favorizează absorbtia substanţelor hrănitoare din alimente. În acest caz, recomandă medicii, nu mai trebuie consumate alte băuturi alcoolice la masă. Băută în cantătăți mari, însă, țuica dăunează organismului mai ales ca urmare a cantității mari de alcool conținute.

Specialiștii în domeniul sănătăţii sunt de acord cu limitarea consumului de alcool la două pahare pe zi (20 - 30 ml de alcool) pentru bărbaţi şi la un pahar pe zi (10-15 ml alcool) pentru femei. Aceste cantităţi sunt considerate suficiente pentru a asigura buna dispoziţie, fără riscul efectelor nocive pe termen lung.