Evenimentul Zilei > Actualitate > Cele 3 alimente care scad rapid nivelul de colesterol. Care sunt grăsimile sănătoase
Cele 3 alimente care scad rapid nivelul de colesterol. Care sunt grăsimile sănătoase

Cele 3 alimente care scad rapid nivelul de colesterol. Care sunt grăsimile sănătoase

Când aveți prea mult colesterol în sânge, vă creșteți riscul de boli cardiace și circulatorii, cum ar fi infarctul și accidentul vascular cerebral.

În timp ce colesterolul bun (lipoproteine ​​cu densitate ridicată) este esențial pentru ficat, colesterolul rău (lipoproteine ​​fără densitate mare) vă înfundă vasele de sânge și vă îngustează arterele.

Colesterolul bun este produs zilnic în corpul dumneavoastră și este necesar în fiecare celulă, dar, din păcate, căpătaţi colesterol rău prin dieta dumneavoastră. Express a discutat cu Dr. Deborah Lee de la Dr. Fox Online Pharmacy pentru a afla ce ar trebui să mănânci pentru a scădea rapid colesterolul.

Colesterolul este o moleculă grasă care se găsește în fluxul sanguin – este sintetizată în ficat, dar este, de asemenea, luată în corpul dumneavoastră în alimentele pe care le consumați. Se spune că lipoproteinele cu densitate ridicată (HDL) sunt „colesterol bun”, deoarece transportă colesterolul din inimă și artere, pentru a fi eliminat în ficat. Un nivel crescut de HDL este în general bun, dar un nivel crescut de lipoproteine ​​cu densitate scăzută (LDL) este extrem de periculos.

Dr. Lee a explicat: „Lipoproteinele cu densitate scăzută (LDL) sunt„ colesterol rău ”care transportă colesterolul către inimă și artere, unde se pot dezvolta apoi plăci grase.

 Un nivel ridicat de colesterol LDL este, în general, rău

Creșterea colesterolului este un factor de risc pentru bolile cardiovasculare (atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale). Chiar dacă nivelul de colesterol este doar ușor crescut, tensiunea arterială va crește în continuare.

Deși creșterea colesterolului se datorează cel mai adesea unor factori alimentari, poate fi cauzată și de afecțiuni precum hipotiroidismul, obezitatea, un aport ridicat de alcool, anorexia nervoasă, bolile cronice ale rinichilor și multe altele.

Nivelul colesterolului poate fi, de asemenea, agravat de fumat, de prea multă sare în dietă și de prea mult alcool. Dr. Lee a subliniat că colesterolul dvs. este, de asemenea, mai probabil să fie ridicat mai târziu mai ales dacă sunteţi din Asia de Sud, Africa, Caraibe sau treceți prin menopauză.

După cum am menționat, colesterolul este produs în mod continuu în ficat. Cu toate acestea, luați și colesterolul în dieta dvs. consumând ouă, crustacee, carne și produse lactate.

Dr. Lee a spus: „În lumea occidentală, dieta noastră tinde să aibă prea mult, mai degrabă decât prea puțin, colesterol” Aceste trei modificări dietetice simple vă vor scădea rapid colesterolul.

Care sunt grăsimi sănătoase

Produse lactate cu conținut ridicat de grăsimi, carne grasă, cum ar fi slănină, cârnați, salam și produse din carne, cum ar fi produse de patiserie și plăcinte, biscuiți, prăjituri și produse de patiserie, unt, smântână, untură și brânză, uleiuri de nucă de cocos și palmier, înghețată și ciocolată, toate vă cresc colesterolul.

Dr. Lee a spus: „Grăsimile mononesaturate includ ulei de măsline, susan și rapiță, avocado și nuci, cum ar fi migdale, caju și alune. Grăsimile polinesaturate includ peștii graşi, cum ar fi somonul, macroul sau păstrăvul, uleiurile și tartinele de floarea-soarelui, soia, porumb sau floarea-soarelui, inul, semințele de dovleac și susan și nucile.

„Alegeți lapte și iaurturi cu conținut scăzut de grăsimi și, dacă aveți nevoie de un sos, luați în schimb un sos de roșii. Alegeți carne slabă, cum ar fi pui sau curcan, sau mâncați pește. Mănâncă multe legume, linte, fasole și naut, ai fructe proaspete și folosește nuci și semințe la gătit.”

Începeți să consumați mai multe fibre pentru a vă reduce colesterolul

Fibra este un carbohidrat nedigerabil găsit în multe fructe și legume, cereale integrale și leguminoase, nuci și semințe. Dr. Lee explică: „Fibrele sunt vitale pentru o sănătate, deoarece extind intestinele și stimulează trecerea alimentelor prin intestin. Pe măsură ce alimentele se mișcă, conținutul de fibre contribuie la reducerea absorbției colesterolului în sânge. De asemenea, poate ajuta la îmbunătățirea metabolismului glucozei. ”

Asigurați-vă că mâncați cinci porții de fructe și legume pe zi, a recomandat dr. Lee: „Evitați alimentele albe, cum ar fi pâinea albă, orezul alb și pastele albe. Alegeți cereale integrale nerafinate și cu un conținut mai ridicat de fibre – cum ar fi pâinea brună, orezul brun și pastele brune”.