Evenimentul Zilei > International > Prima doamnă a fost testată pozitiv. Anunțul a fost făcut de președinte
Prima doamnă a fost testată pozitiv. Anunțul a fost făcut de președinte

Prima doamnă a fost testată pozitiv. Anunțul a fost făcut de președinte

Soţia preşedintelui brazilian Jair Bolsonaro şi unul dintre miniştrii săi au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19.

Anunțul a fost făcut printr-un comunicat oficial al administrației prezidențiale. Răspândirea noului coronavirus nu indică semne de încetinire în această, fiind cel mai mare focar din lume după Statele Unite.

La doar câteva zile după ce Jair Bolsonaro a declarat că a fost testat negativ după săptămâni de carantină, soţia acestuia Michelle a fost testată pozitiv, a indicat biroul prezidenţial.

„Prima doamnă Michelle Bolsonaro a fost pozitivă pentru COVID-19 joi. Ea este în stare bună şi va urma toate protocoalele stabilite”, a indicat sursa citată, referindu-se la boala cauzată de noul coronavirus.

Cu puţin timp înainte, ministrul Ştiinţei şi Tehnologiei din Brazilia, Marcos Pontes, a declarat că a fost testat din nou pozitiv, devenind al cincilea ministru din guvernul lui Bolsonaro diagnosticat cu boala COVID-19.

Aceste cazuri sunt un semn palpabil al dimensiunii focarului din Brazilia, care a înregistrat miercuri noi recorduri pentru cazuri de COVID-19 şi decese cauzate de această boală.

Brazilia, a doua ţară în clasamentul celor mai afectate state din lume de pandemia de coronavirus după Statele Unite, a înregistratieri un număr de 69.074 de cazuri noi şi 1.595 de decese asociate maladiei COVID-19, cifre care reprezintă noi recorduri zilnice, potrivit Ministerul brazilian al Sănătăţii.

În cel mai recent buletin epidemiologic, guvernul brazilian a informat că numărul total al infectărilor confirmate a ajuns la 2.552.265, depăşind astfel pragul de 2,5 milioane, în timp ce bilanţul deceselor a urcat la 90.134, depăşind pentru prima dată cifra totală de 90.000 de morţi.

Rapoartele zilnice de miercuri au depăşit cifra de 1.473 de morţi înregistraţi în data de 4 iunie şi cifra de 67.860 de cazuri din 22 iulie, considerate până acum recorduri zilnice.

Gigantul sud-american, care continuă să fie epicentrul pandemiei în America Latină, a înregistrat miercuri o rată de 42,9 de decese la 100.000 de locuitori.

Datele arată, de asemenea, că, până miercuri, 1.787.419 de pacienţi s-au vindecat de noul coronavirus, printre care şi şeful statului, Jair Bolsonaro, mai mulţi guvernatori şi miniştri, reprezentând 70,0 % din total celor infectaţi în această ţară ce are o populaţie de 210 milioane de locuitori. Alţi 675.712 de pacienţi se află sub supraveghere medicală după ce au fost confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus.

Statele Sao Paulo (514.197 de cazuri şi 22.389 de morţi), Rio de Janeiro (161.647 de cazuri şi 13.198 de victime) – ambele din sud-estul ţării – şi Ceara (169.072 de cazuri şi 7.643 de morţi) – din nord-estul ţării – sunt în continuare cele mai afectate de agentul patogen, care se răspândeşte acum spre zonele din sudul şi partea central-vestică a Braziliei.

În pofida creşterii numărului de cazuri, Brazilia a redeschis miercuri frontierele pentru cetăţenii străini care ajung în ţară cu avionul, potrivit unui decret ce vizează relansarea industriei turistice, grav afectată de pandemia de coronavirus.

În schimb, decretul prelungeşte cu 30 de zile interdicţia de intrare în ţară a străinilor pe cale terestră şi maritimă.

Brazilia a închis frontierele aeriene pentru cetăţenii străini pe 30 martie, în momentul în care pandemia făcea ravagii în Europa şi în Asia, iar noul coronavirus încă nu se răspândise în America de Sud.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: