Pretul petrolului, in urcare

Pretul petrolului, in urcare

Pretul petrolului a urcat, ieri, cu mai mult de 1%, peste 97 dolari pe baril, intrucat temerile privind nivelul redus al rezervelor s-au intensificat pe fondul unui nou val de violente in Nigeria, stat membru al OPEC, si al estimarilor privind continuarea scaderii stocurilor americane de titei.

Cotatia petrolului era, la ora 11.23 GMT, in urcare cu 1,34 dolari, la 97,32 dolari pe baril, potrivit Reuters. Titeiul Brent, de referinta la Bursa londoneza, a fost cotat la 95,70 de dolari pe baril, in crestere cu 1,85 dolari.

Potrivit unui sondaj realizat de Reuters, rezervele americane de petrol au scazut cu 1,8 milioane de barili, pentru a saptea saptamana consecutiv, intrucat rafinariile au procesat mai mult titei. Stocurile de produse distilate, inclusiv cele destinate incalzirii, au urcat saptamana trecuta cu 300.000 de barili.

Pretul petrolului a urcat cu aproximativ 58% in 2007, cel mai mare avans anual din ultimul deceniu, si a atins nivelul-record de 99,29 dolari pe baril pe 21 noiembrie.

Ne puteți urmări și pe Google News