Evenimentul Zilei > International > Președintele Erdogan, avertisment dur pentru SUA: Suntem în NATO împreună cu voi, fiți sinceri
Președintele Erdogan, avertisment dur pentru SUA: Suntem în NATO împreună cu voi, fiți sinceri

Președintele Erdogan, avertisment dur pentru SUA: Suntem în NATO împreună cu voi, fiți sinceri

Președintele Erdoğan a avertizat dur SUA, care susțin teroriștii PKK. A venit vremea să se termine cu terorismul grupării PKK, care a ipotecat o mare parte a vieții noastre comunitare.

Sper că răpirea și împușcarea unor compatrioți de-ai noștri, într-o peșteră, să fie picătura care a umplut paharul. Este clar că toate instituțiile și toți responsabilii statului fac tot posibilul pentru a pune capăt terorismului PKK. Dar nicicum nu a venit vestea că PKK și-a dat ultima răsuflare.

Realitatea terorismului

Politicienii care vor să candideze la conducerea Turciei trebuie să ia în calcul faptul că nu pot candida la absolut nimic fără să ia în calcul realitatea terorismului în Turcia. Ca și cum nu ar fi deja suficient PKK, avem pe cap și pacostea FETÖ (Mișcarea Gulenistă – n.red.). Cea mai izbitoare realitate este că uneori, opoziția legitimă din țară, dar și alianțele internaționale tind să aibă legături cu aceste elemente teroriste. Cum să ignorăm faptul că unii dintre aliații noștri, care ne-au transmis condoleanțe în urma celor mai recente crime comise de PKK, au o limbă de șarpe sau că pacostea FETÖ s-a transformat într-un proiect american?

S-a terminat răbdarea?

Nu doar noi, ziariștii, vorbim despre această realitate. Nici președintele Erdoğan nu mai are răbdare față de această realitate. Președintele nu mai simte nevoia să folosească licențe de politețe diplomatică. Să amintim ce a spus ieri la Rize:

„Transmit condoleanțe pentru cei trei militari care și-au pierdut viața în cursul operațiunii Gheară de Vultur -2, pe care am demarat-o pentru a distruge cuiburile teroriste din nordul Irakului și pentru cei 13 frați de-ai noștri care au fost uciși mișelește de teroriști. O parte dintre acești frați de-ai noștri erau ostatici ai teroriștilor de 5-6 ani. Din prima zi ne-am făcut socoteala cum să îi eliberăm pe frații noștri din mâinile teroriștilor.

„America a făcut o declarație, a transmis mesaje. Adică voi nu stați alături de teroriști, adică voi nu sunteți alături de PKK, PYD, YPG… Sunteți la fel ca mierea, alături de ei și în spatele lor. din păcate, am văzut acest lucru încă de la început. Au adus mii de TIR-uri cu tancuri în Irak, mii de TIR-uri cu muniție, și le-au oferit teroriștilor”.

„Forțele noastre de securitate au luptat acolo cu acești teroriști. Dacă noi suntem în NATO împreună cu voi, dacă vom continua să colaborăm în lume și în cadrul NATO, atunci veți fi sinceri cu noi. Nu veți sta alături de teroriști. Dacă veți sta lângă ei, nu veți sta și lângă noi”. Autor Mehmet Barlas

Sursa:Rador

https://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2021/02/16/cumhurbaskani-erdogan-pkk-terorunun-yaninda-yer-alan-abdyi-cok-sert-uyardi