Preşedintele CCR va face declaraţii pentru a clarifica problema votului din Parlament în cazul Elenei Udrea

Preşedintele CCR va face declaraţii pentru a clarifica problema votului din Parlament în cazul Elenei Udrea

Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, va face, astăzi, declaraţii, începând cu ora 17.00, pentru a aduce mai multe clarificări în urma votului din Parlament privind solicitările DNA de arestare preventivă şi urmărire penală în cazul Elenei Udrea, în dosarul "Gala Bute". Lămuririle pe care Zegrean le va aduce, vin în contextul în care Marius Striblea, avocatul deputatului PMP, a spus că votul din Cameră este împotriva solicitărilor DNA, din moment ce nu a existat majoritate.

Striblea a explicat că votul din plenul Camerei Deputaților privind încuviințarea solicitărilor procurorilor anticorupţie pe numele Elenei Udrea nu sunt valabile, ținând cont că regulamentul cere o majoritate de 50%+1 pentru ca o astfel de solicitare să fie aprobată. 

„Ieri nu a fost împlinită majoritate. Articolul 24 spune să existe o majoritate de 50+1. La o chestiune atât de gravă, trebuie să existe o bază de date calificată. Nu știu dacă vom contesta, dar vom spune că hotărârea este un vot de neavizare, din moment ce nu există o majoritate. Asta vom spune și în fața procurorilor. Propunerea de arestare preventivă nu va putea fi făcută pentru că nu a fost majoritate”, a explicat Striblea.

Ne puteți urmări și pe Google News

Plenul Camerei Deputaților a încuviințat cererea DNA cu 170 de voturi pentru și 118 voturi împotrivă. Decizia Camerei a fost publicată și în Monitorul Oficial.