Evenimentul Zilei > International > Președinte de țară, mort în fața instanței de judecată
Președinte de țară, mort în fața instanței de judecată

Președinte de țară, mort în fața instanței de judecată

Președinte. Fostul preşedinte egiptean Mohammed Morsi a decedat luni, după o audiere în faţa tribunalului din Cairo, au indicat surse judiciare şi de securitate.

Morsi, preșesinte provenit din rândurile Fraţilor Musulmani, era în detenţie din 2013. Potrivit Agerpres, Morsi se adresa instanţei în momentul în care s-a prăbuşit. A fost transportat la spital, unde a decedat.

 

Televiziunea de stat de la Cairo transmite că el a leșinat în cursul unei audieri în instanță și că a decedat la scurt timp după aceea.

Mohammed Morsi, în vîrstă de 67 de ani, fusese trimis în judecată sub acuzația de spionaj.

El ispăşea deja o condamnare la şapte ani de închi soare pentru presupusa falsificare a dosarului de candidat în cursa prezidenţială din anul 2012.

La un an de când devenise cel dintîi președinte al Egiptului ales în urma unui scrutin democratic, el a pierdut puterea la capătul unor impresionante manifestații de stradă.

Lovitura militară de stat care a urmat acelor proteste a sfîrșit prin instalarea drept președinte a generalului Abdel Fattah el-Sisi.

Mohammed Morsi era vizat de numeroase alte acuzaţii, inclusiv de instigare la reprimarea protestelor.

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.