Sabina Popa:  "La cea de-a 100-a aniversare a țării mele, România, am decis să vă prezint o rețetă specifică zonei din care sunt, din Transilvania, zona râului Târnava Mică. Este o rețetă simplă și foarte gustoasă:

-MĂMĂLIGĂ (cornbread) cu CAȘ proaspăt (un tip de brânză de oaie) făcută la stână; – Ceapă rosie; – Supă de legume (telina, ceapă, morcovi) acrită cu BORȘ (ingredient lichid), tarhon marinat si CIOLAN AFUMAT (oase cu carne afumata).

De ce această rețetă? Pentru că, pe de o parte, este făcută din ingrediente tradiționale și tipice pentru zona transilvană, zona râului Târnava Mică unde sunt originile mele. CAȘUL (un tip de brânză de oaie) este făcut din laptele proaspăt al oilor de la stână, de către un cioban care are o rețetă moștenită de la strămoși și cunoscuta numai de ei.

Pe de altă parte, mai spune Sabina Popa, totul este gătit și servit în vasele de argilă din Transilvania, așa cum au folosit strămoșii noștri, păstrând aroma și gustul alimentelor.

Gătind astfel, păstrăm intacte și continuăm tradiția ancestrală pentru generațiile viitoare. Vă mulțumim pentru șansa de a împărtăși această rețetă care face parte din tradițiile țării mele și de a aduce o contribuție la Anul european al patrimoniului cultural", a scris Sabina Popa pe social media.

VIDEO: