Evenimentul Zilei > Politica > Premierul propune noi măsuri pentru accelerarea campaniei de vaccinare. Condiția revenirii la normalitate
Premierul propune noi măsuri pentru accelerarea campaniei de vaccinare. Condiția revenirii la normalitate

Premierul propune noi măsuri pentru accelerarea campaniei de vaccinare. Condiția revenirii la normalitate

Angajații companiilor private și membrii familiilor lor vor putea fi imunizați împotriva COVID-19 la locul de muncă. Premierul Florin Cîțu a anunțat noi măsuri menite să accelereze campania de vaccinare.

Premierul Florin Cîțu a precizat că este nevoie ca numărul celor vaccinați să fie extins, astfel încât să se revină cât mai repede la normalitate. În acest sens el a anunțat o serie de noi măsuri care vor permite extinderea campaniei de vaccinare.

„Am luat decizia de a elimina numărul de persoane care pot fi înregistrate (programate pe platforma de vaccinare – n. red. ) de un aparținător. Așa cum știați erau doar două persoane. Vom elimina și vom permite ca mai multe persoane să fie înscrise de un aparținător. Vom face mai simplă programarea în platformă”, a declarat Florin Cîțu.

De asemenea companiile private își vor putea vaccina la locul de muncă. Anunțul a fost făcut de premierul Florin Cîțu, care a precizat că vor funcționa centre de vaccinare și la sediul unor companii private. El a precizat că pe lângă angajați, la centrele de vaccinare deschise în cadrul companiilor vor putea fi imunizați și membrii familiilor acestora. De asemenea vor fi vaccinați și membrii comunității, acolo unde nu există alte centre de vaccinare.

„Un lucru în plus, vor avea acces și membrii familiilor celor care lucrează în companiile respective. Iar în acele comunități unde nu există un centru de vaccinare, dar există acest centru de vaccinare al companiilor respective, cei din comunități se vor putea vaccina. Vom avea grijă ca logistica să permită acst lucru”, a declarat Florin Cîțu.

Florin Cîțu anunță revenirea la normalitate

Șeful Guvernului a subliniat că obiectivul său este ca situația să revină la normalitate într-un timp cât mai scurt. Acest lucru, a precizat el, va avea efecte benefice asupra economiei.

„Vaccinarea este singura soluţie de a ieşi din această pandemie (…). Ceea ce facem noi acum este să eliminăm acele voci care mai există împotriva acestei campanii de vaccinare. Orice voce împotriva campaniei de vaccinare, de unde ar veni acea voce, subminează un efort al nostru, al tuturor, de a reveni la normalitate cât mai curând. Vreau să fie foarte clar: orice voce care subminează această campanie de vaccinare subminează efortul nostru de a reveni la normalitate cât mai curând”, a precizat premierul Florin Cîțu.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.