Evenimentul Zilei > International > Certificatul de vaccinare devine realitatea. Măsura vizează sute de mii de români. Tot ce trebuie să știi
Certificatul de vaccinare devine realitatea. Măsura vizează sute de mii de români. Tot ce trebuie să știi

Certificatul de vaccinare devine realitatea. Măsura vizează sute de mii de români. Tot ce trebuie să știi

Lazio devine prima regiune din Italia care va elibera un certificat de vaccinare. Măsura va intra în vigoare începând de luni, 19 aprilie. În Italia trăiesc peste un milion de români.

Începând de luni, 19 aprilie, Lazio devine prima regiune din Italia care va elibera un certificat de vaccinare.

Potrivit mass media italiene, certificatul ar putea fi utilizat pentru ca oamenii să aibă acces pe stadioane, în teatre, cinematografe, cluburi de noapte, săli de sport și multe altele.

Documentul poate fi tipărit, dar poate poate fi păstrat și te telefonul mobil, pe el fiind printat și un cod QR. Începând cu data de 26 aprilie, cei care dețin un certificat de vaccinare au posibilitatea să se deplaseze liber între regiuni care se află în diferite intervale de risc.

Certificatul poate fi eliberat pentru toți cei care au făcut cele două doze de vaccin, indiferent dacă au optat pentru serul de la Pfizer, AstraZeneca sau Moderna.

Cum se poate obține certificatul de vaccinare solicitat în regiunea Lazio

Pe site-ul Salute Lazio au fost deja încărcate 500,000 de astfel de documente. Cei care vor să intre în posesia unui astfel de document trebuie să acceseze site-ul menționat anterior.

Următorul pas este să accesați linkul referitor la fișa medicală electronică. Veți intra într-un spațiu virtual în care este prezentat tot istoricul medical al fiecărui cetățean în parte. Aici sunt disponibile spre consultare informații și documente precum rapoarte, scrisori de externare, rapoarte de prim ajutor, rețete, dar și certificatul de vaccinare, produse de Sistemul Național de Sănătate de către medici și lucrători din domeniul sănătății și de asemenea, dar și de la unități sanitare private.

După ce ați dat click pe ”accesați fișierul” va apărea o nouă fereastră. Pentru a putea continua procedura, este necesar să introduceți următoarele date: propriul dvs. utilizator al regiunii Lazio (dacă aveți unul), SPID, cardul de sănătate, sau cartea de identitate electronică. Oricare dintre aceste metode poate fi utilizată, facilitând astfel conectarea.

Aici veți găsi certificatul dacă ați finalizat ciclul de vaccinare. Cei care nu au finalizat procesul de vaccinare nu vor avea niciun document încărcat în spațiul virtual.