Prăjitura Imperială. Un desert sofisticat, numai bun pentru masa de Sărbători

Prăjitura Imperială. Un desert sofisticat, numai bun pentru masa de SărbătoriSursa foto: gustoase.net

Prăjitura imperială este pe cât de delicioasă, pe atât de sofisticată, precum îi spune și numele. Pașii de urmat sunt simpli, iar rezultatul va fi unul spectaculos.

Pentru prăjitura Imperială ai nevoie de două blaturi, unul de cacao și unul de nuci, iar peste acestea se pune o cremă de vanilie, gata în câteva minute.

Ingrediente prăjitură Imperială

Pentru blatul de cacao ai nevoie de:

  • 6 ouă;
  • 2-3 linguri de zahăr;
  • 2 lingurițe de cacao neagră;
  • 6 linguri de făină;
  • un pliculeț de praf de copt.

Pentru blatul cu nuci ai nevoie de:

  • 4 albușuri;
  • 150 gr de nuci măcinate;
  • 50 gr de zahăr;
  • o lingură și jumătate de miere;
  • 4 linguri de faină;
  • un pliculeț de praf de copt.

Pentru crema de vanilie ai nevoie de:

  • 500 ml lapte;
  • o fiolă esență de vanilie;
  • 5 gălbenușuri;
  • un pliculeț zahăr vanilat;
  • 100 gr de zahăr;
  • 250 gr de unt la temperatura camerei;
  • o lingură și jumătate de amidon;
  • o linguriță și jumătate de faină.

Mod de preparare

Pentru prepararea blatului de cacao vom începe cu separarea albușurilor de gălbenușuri. Albușurile se mixează împreună cu un praf de sare, până devin o spumă tare. Unul câte unul se pun gălbenușurile și se amestecă cu un tel. În compoziție se adaugă făina amestecată cu cacaoa și praful de copt, apoi se amestecă ușor cu mișcări de jos în sus până se obține un aluat perfect omogen.

Se pune într-o tavă și se pune la cuptor pentru 25-35 de minute, în funcție de cuptor.

Pentru prepararea blatului de nuci se începe cu mixarea albușurilor. Se adaugă treptat zahărul și se mixează până se obține o spumă tare ca o bezea. Nucile măcinate, se amestecă cu făina, praful de copt și mierea, apoi se adaugă peste albușuri și se amestecă de jos în sus până se omogenizează.

Când compoziția este gata, se dă la cuptor pentru 25-35 de minute.

În cele din urmă trecem la prepararea cremei. Laptele se amestecă cu făina, amidonul, gălbenușurile de ou și se omogenizează totul. Laptele rămas se pune la fiert amestecat cu zahărul, zahărul vanilat și esența de vanilie. Când laptele începe să fiarbă, se dă focul mic, se iau două linguri de lapte fierbinte, se pun peste compoziția de ou și se adaugă în lapte toată compoziția. Amestecăm bine pentru a nu se forma cocoloașe.

Când crema începe să se îngroașe, este gata.

Cum se montează prăjitura Imperială

Blatul de cacao se taie pe jumătate. Când totul este gata, putem monta prăjitura. Punem blatul de cacao, peste care se adaugă un strat de cremă de vanilie. Ulterior se pune peste cremă și blatul de nuci, peste care se adaugă încă un strat de cremă și celălalt blat de cacao.

Peste toate acestea puneți o glazură de ciocolată, pe care o puteți face din smântână lichidă și ciocolată neagră, potrivit gustoase.net.

Ne puteți urmări și pe Google News