Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că autodenunţul deputatului Sebastian Ghiţă referitor la lucrarea de doctorat a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, este 'ciudat'. Iohannis a spus că acest autodenunţ a apărut acum din cauza campaniei electorale. "Asta pot să vă răspund, aşa, direct. Din cauza campaniei electorale", a declarat şeful statului.

Fostul premier Victor Ponta a reacţionat dur pe Facebook:

"A spus Presedintele Romaniei dl Klaus Iohannis despre un dosar penal referitor la fapte din 2012 – " TOTUL SE INTAMPLA DIN CAUZA CAMPANIEI ELECTORALE" ( am incheiat citatul)!!!

Intrebari catre Dl Iohannis :

1. credeti ca noul dosar deschis contra mea pentru vizita in Romania a Premierului Tony Blair ( tot in 2012) se intampla din cauza campaniei electorale?!?! Ati spus "TOTUL"

2. Credeti ca situatia descrisa deja de atatia oameni implicati – si anume aceea ca in fiecare zi sunt chemati oameni de catre procurori si solicitati sa faca denunturi contra lui Liviu Dragnea , Calin Popescu Tariceanu sau Victor Ponta ( avand chiar oferta de a avea identitatea protejata si imunitate fata de propriile fapte) este "din cauza campaniei electorale"?

3. Credeti ca faptul ca liderii PNL Alina Gorghiu si Vasile Blaga, desi acuzati de fapte grave de coruptie, sunt mereu chemati doar in calitate de martori ( Doamna Gorghiu chiar intrand pe usi ascunse de atentia mass media) este "din cauza campaniei electorale"?"