Evenimentul Zilei > Politica > Ponta despre ancheta DNA privind foştii miniştri: Procedurile în Parlament se vor desfăşura absolut normal
Ponta despre ancheta DNA privind foştii miniştri: Procedurile în Parlament se vor desfăşura absolut normal

Ponta despre ancheta DNA privind foştii miniştri: Procedurile în Parlament se vor desfăşura absolut normal

Premierul Victor Ponta afirmă că procedurile din Parlament cu privire la ancheta care vizează nouă foşti miniştri din mai multe guverne se vor desfăşura "absolut normal".

"Bineînţeles că se fac toate procedurile şi că nimeni nu se va opune în niciun fel. În cadrul procedurilor, fiecare om îşi va spune punctul de vedere pentru că, strict personal, doamna Andronescu, domnul Atanasiu şi toţi ceilalţi, pentru că nu vreau să arunc anatema asupra cuiva, sunt oameni care au trăit o viaţă întreagă cu un prestigiu neştirbit şi cred că e dreptul lor să îşi spună punctul de vedere", a spus premierul, luni, la Parlament, după şedinţa coaliţiei de guvernare.

El a ţinut să precizeze că are cunoştinţă doar de nota pe care Corpul de Control i-a pus-o la dispoziţie cu privire la foştii miniştri Valerian Vreme şi Daniel Funeriu.

"Ce ştiu despre ilegalităţi, ştiu doar despre cele comise de către domnul Funeriu şi domnul Vreme, pentru că am avut în faţă nota de control, celelalte lucruri vor fi lămurite de către Justiţie şi procedurile în Parlament se vor desfăşura absolut normal. (…) Dacă vă spun că votez 'pentru', veţi spune că mă răzbun politic pe domnul Vreme. Eu nu reprezint Justiţia ca să pot să spun dacă cineva este vinovat sau nevinovat. Nu cunosc decât, prin natura atribuţiilor mele de serviciu, ceea ce mi-a prezentat Corpul de Control, mai departe, însă, Justiţia va stabili", a precizat Ponta.

Direcția Națională Anticorupție a cerut avizul Președinției, Parlamentului României și Parlamentului European pentru începerea urmăririi penale împotriva a nouă foști miniștri, suspectați de fapte de corupție în dosarul l i cențelor Microsoft și al altor achiziții IT, contracte care însumează peste un miliard de euro. Cei nouă foști miniștri sunt Ecaterina Andronescu, Valerian Vreme, Șerban Mihăilescu, Dan Nica, Adriana Țicău, Gabriel Sandu, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu și Mihai Tănăsescu.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News