Evenimentul Zilei > Actualitate > Polițiștii au descins la Boschetărie. Controale la două localuri de lux
Polițiștii au descins la Boschetărie. Controale la două localuri de lux

Polițiștii au descins la Boschetărie. Controale la două localuri de lux

Polițiștii au descins la Boschetărie, un restaurant cunoscut din Parcul Herăstrău, dar și la un alt local de lux. Oamenii legii au oprit o petrecere cu 50 de invitați, au dat amenzi și au ridicat documente.

Polițiștii au descins la Boschetărie, un celebru restaurant din Parcul Herăstrău.

Legat de acest eveniment, Poliția Capitalei a transmis că „în interiorul unei societăți comerciale cu profil alimentație publică se află în desfășurare un eveniment privat”.

Era vorba despre o petrecere, susțin surse judiciare, la care participau 50 de persoane.

Totodată, surse judiciare au dezvăluit, pentru evz.ro, că polițiștii au mai făcut controale sâmbătă și la alte localuri. unul  dintre cele vizate fiind clubul Bamboo.

La Bamboo, descinderea a avut loc împreună cu Poliția Locală a Sectorului 2.

De acolo, au fost ridicate documente ce urmează a fi verificate. În funcție de ce vor constata, anchetatorii și Poliția Locală vor dispune măsuri legale, au precizat aceleași surse.

Polițiștii au descins la Boschetărie

Legat de controlul de la restaurantul La Boschetărie, situat pe Șoseaua Nordului, Poliția Capitalei a precizat:

„Astăzi, 10 aprilie 2021, în jurul orei 21.45, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 2 Poliție, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au constatat că în interiorul unei societăți comerciale cu profil alimentație publică se află în desfășurare un eveniment privat.

Au fost identificate și sancționate contravențional cu amendă în valoare totală de 25.000, 50 de persoane.

De asemenea, societatea comercială a fost sancționată contravențional conform prevederilor Legii nr 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 cu suma de 20.000 lei”.

Controlul de la clubul Bamboo a fost confirmat și de primarul sectorului 2

Radu Mihaiu a anunțat, într-o postare pe Facebook, că în ciuda controalelor și a sancțiunilor acordate la finalul lunii martie, locația de fițe a repornit activitatea fără să schimbe nimic.

Drept urmare, a precizat Radu Mihaiu, au fost fost dublate amenzile şi au fost confiscate veniturile ilicite obţinute de operatorul economic în perioada în care avea activitatea suspendată.

Bamboo a fost primul club de fițe închis de autorități pentru încălcarea restricțiilor anti-COVID. Decizia de închidere a fost luată de Primăria Sectorului 2.

„Aparent în lumea «intangibililor», suspendarea activităţii până la rezolvarea problemelor e totuna cu o pauză scurtă, de formă. Greşit. Azi, în ciuda sancţiunilor aplicate în martie, cei de la Bamboo au repornit activitatea fără nici un drept. Nu au intrat în legalitate cu amenajarea terasei. Nu şi-au scos autorizaţie de funcţionare. Nimic. Au impresia că regulile nu sunt pentru ei”, a scris Radu Mihaiu, sâmbătă, pe Facebook.