Evenimentul ZileiSocialPolițist de frontieră, înjunghiat în Bihor. Agresorul e iubitul fiicei sale, de 18 ani

Polițist de frontieră, înjunghiat în Bihor. Agresorul e iubitul fiicei sale, de 18 ani

Polițist de frontieră, înjunghiat în Bihor. Agresorul e iubitul fiicei sale, de 18 ani
Un poliţist de frontieră din cadrul Sectorului Salonta a ajuns în stare gravă la spital, vineri dimineaţă. El a fost înjunghiat de fostul iubit al fiicei sale, un tânăr în vârstă de doar 18 ani.

Victima se numeşte Gheorghe D., are 41 de ani şi este agent operativ în cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Salonta. Incidentul s-a produs în locuinţa acestuia din comuna Avram Iancu. Acolo ar fi fost atacat de fostul iubit al fiicei sale, Mario Vancea, de care fata se despărţise.

Victima în stare gravă la spital

Nu se cunosc circumstanţele exacte în care s-a produs atacul. Conform unor surse locale, vineri dimineaţă, tânărul s-ar fi dus acasă la fosta prietenă şi ar fi ameninţat-o cu un cuţit. În acel moment a intervenit tatăl ei,pe care Vancea l-a înjunghiat de mai multe ori, relatează Bihoreanul .

Victima a fost transportată la Unitatea de Primire a Urgenţelor din Spitalul Judeţean Oradea de un echipaj de prim-ajutor şi unul de terapie-intensivă al SMURD.

„Pacientul a ajuns în stare gravă, are multiple plăgi înjunghiate la nivelul abdomenului şi al antebraţului. A fost dus imediat în sala de operaţie”, a declarat,  şeful UPU-SMURD Bihor, dr. Hadrian Borcea pentru sursa citată.

Cercetări în curs de desfășurare

În acest caz, cercetările sunt în curs de desfăşurare. „La sediul Parchetului se află mai mulţi martori, suspectul, se fac audieri pentru a se stabili cu exactitate ce s-a întâmplat. Cercetările sunt în stadiu incipient, se verifică toate ipotezele”, a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Gheorghe Vidican.

Procurorii au făcut o solicitare deja către medicul legist de a stabili natura şi gravitatea leziunilor provocate victimei şi dacă acestea i-au pus viaţa în pericol.

„În funcţie de evoluţia anchetei, procurorul de caz va decide pentru ce fapte se vor face cercetări, dacă şi ce fel de măsuri preventive se impun a fi luate”, a mai spus Gheorghe Vidican.

Mario Vancea – un rebel cu probleme penale

Atacatorul Mario Vancea, este elev în clasa a lX-a la Liceul Tehnologic nr. 1 Salonta, unde a ajuns, prin transfer, în iunie 2018 şi unde, potrivit directoarei Florica Neaga, are media 7 la purtare, din cauza absenţelor.

Adolescentul este fiul unei funcţionare de la Serviciul Fiscal Orăşenesc Salonta. El are deja şi două condamnări penale. În anul 2019, minor fiind, a fost prins la volanul unui autoturism pe o stradă din Salonta, motiv pentru care a fost trimis în judecată şi condamnat, anul trecut, la măsura educativă a stagiului de formare civică pe o durată de 2 luni.

Atacatorul nu are voie în baruri

Tot în 2019, tânărul a ajuns şi în spatele gratiilor, fiind reţinut pentru 24 de ore după ce a atacat un băiat într-un club. Mario Vancea a fost trimis în judecată şi în acest caz, pentru loviri şi alte violenţe. El a fost condamnat recent, la Judecătoria Salonta, la măsura educativă neprivativă de libertate a supravegherii pe o durată de 4 luni, timp în care nu are voie să calce în bar, club sau discotecă şi să se apropie ori să comunice cu victima sa.

Părinţii tânărului au fost obligaţi să plătească 2.000 lei cu titlu de daune materiale şi 8.000 lei cu titlu de daune morale către băiatul bătut. Sentinţa judecătorească nu este, însă, definitivă, deoarece a fost atacată, cu apel, care se va judeca la Curtea de Apel Oradea.

 


Accesează: